2. juuni 1996 kell 22:00

Ceosili juhtkond valitud

ASi Ceosil juhatuse esimees Mehis Luik ütles, et põhimõtteliselt on firma uus tegevjuhtkond paigas, aga kuna Ceosili üks aktsionäridest, Bosnia-Hertsegoviina firma Birac Holding, ei olnud koosolekul esindatud, on vaja saada veel nendepoolset kinnitust juhtuse koosolekul otsustatu kohta. «Enne lõplikku kinnitamist me otsuseid ei avalikusta,» teatas Luik, «kõik võib muutuda.»

Küsimusele, kas mitmendat aastat praktiliselt tootmistegevuseta seisnud Ceosili tuleviku suhtes tehti mingi otsus, vastas Luik, et see oli koosoleku põhiline teema. Kuid enne neljapäeva ei nõustunud ta midagi kommenteerima.

Ceosili tegevjuhtkonna vahetus tuli päevakorda, kuna firma ei olnud suutnud leida turgu toodangule. Senine direktor Aleksander Revkuts soovib jätkata tootmisdirektorina.

Mitmendat aastat Eestis enim investeeringuid saanud firma AS Ceosil on kunagise NSV Liidu ja Jugoslaavia ühisprojektina rajatud pesupulbri koostisaine -- tseoliidi -- tehas, mille aktsiakapital on 553 miljonit krooni.

Firma suuraktsionärid on Bosnia-Hertsegoviina firma Birac Holding 38 ja Venemaa firma Agrohiminvest 35,5 protsendiga. ASil Eesti Fosforiit on 12 ning müügifirmal Ceosil Holding Corporation 14,5 protsenti aktsiapakist.

Luige sõnul toodab Ceosil praegu umbes 1000 tonni tseoliiti kuus, mis moodustab viiendiku firma tootmisvõimsusest. Müüakse põhiliselt väikeste partiide kaupa.

Hetkel kuum