• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kesko ja Tuko ühinevad

  See kõigi aegade suurim muutus Soome kaubanduses sai teoks turuliidri Kesko algatusel, kes maksab Tuko 59% hääleõiguslike aktsiate eest 2,16 miljardit Eesti krooni. Aktsiate müüja on Merita ja OKO pank ning kindlustusfirma Pohjola. Kauba peale võtab Kesko üle 1,26 miljardi krooni suuruse Tuko optsioonilaenu, mille tulemusena läheb Kesko kätte 70,6% Tukost.
  Tehingut on Kesko tegevdirektor Eero Kinnunen põhjendanud rentaabluse parandamise vajadusega. Mõne nädala jooksul teeb Kesko Kinnuneni sõnul Tuko järelejäänud 1600 aktsionärile ostupakkumuse, et saada enda kätte ka ülejäänud Tuko aktsiapakk.
  Kesko võtab Tuko üle kõigi selle võlgadega, mis eelmise aasta lõpul ulatusid 9,1 miljardi kroonini.
  Kesko oli seni Soome suurim hulgikaubandusfirma, mille käes oli umbes 40% Soome tarbekaubaturust ja mille mullune käive oli 68,4 miljardit krooni ja tulem ligi kaks miljardit krooni. Kesko kuulub üle riigi paiknevate K-kaupluste omanikele. 3,2% Kesko aktsiatest kuulub ka Rootsi firmale Ica Handlarnas AB.
  Tuko kontrollis 19,7% Soome tarbekaubaturust ning selle eelmise aasta käive oli 29,2 miljardit krooni. KL-DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.