2. juuni 1996 kell 22:00

Kesko ja Tuko ühinevad

See kõigi aegade suurim muutus Soome kaubanduses sai teoks turuliidri Kesko algatusel, kes maksab Tuko 59% hääleõiguslike aktsiate eest 2,16 miljardit Eesti krooni. Aktsiate müüja on Merita ja OKO pank ning kindlustusfirma Pohjola. Kauba peale võtab Kesko üle 1,26 miljardi krooni suuruse Tuko optsioonilaenu, mille tulemusena läheb Kesko kätte 70,6% Tukost.

Tehingut on Kesko tegevdirektor Eero Kinnunen põhjendanud rentaabluse parandamise vajadusega. Mõne nädala jooksul teeb Kesko Kinnuneni sõnul Tuko järelejäänud 1600 aktsionärile ostupakkumuse, et saada enda kätte ka ülejäänud Tuko aktsiapakk.

Kesko võtab Tuko üle kõigi selle võlgadega, mis eelmise aasta lõpul ulatusid 9,1 miljardi kroonini.

Kesko oli seni Soome suurim hulgikaubandusfirma, mille käes oli umbes 40% Soome tarbekaubaturust ja mille mullune käive oli 68,4 miljardit krooni ja tulem ligi kaks miljardit krooni. Kesko kuulub üle riigi paiknevate K-kaupluste omanikele. 3,2% Kesko aktsiatest kuulub ka Rootsi firmale Ica Handlarnas AB.

Tuko kontrollis 19,7% Soome tarbekaubaturust ning selle eelmise aasta käive oli 29,2 miljardit krooni. KL-DI

Hetkel kuum