• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Optiroc laiendab tegevust Eestis

  Tehas ehitatakse Aravetel asuva Sipa kuivsegude tehase baasil, ütles Nyström. Tema sõnul plaanitakse teha esimesed tootmistestid selle aasta oktoobris, tehas läheb maksma 20--25 miljonit Eesti krooni.
  Aravete tehase maksimumvõimsus oleks kahes vahetuses töötades 25 000--30 000 tonni vetonit-kuivsegusid aastas, kuid tehas hakkab tööle üksnes ühes vahetuses ja aasta toodanguks planeeritakse esialgu vaid 15 000 tonni vetonit-kuivsegusid aastas, rääkis Lars-Erik Nyström.
  Tehase toodangut hakkab Optimix müüma peale Eesti ka Lätis, Leedus ja Venemaal.
  Aktsiaseltsi Optimix aktsiakapitalist kuulub 83,3 protsenti ehitusmaterjale tootva kontserni Scansem tütarfirmale ASile Optiroc Eesti ja 16,7 protsenti aktsiapakist ASile EKE Invest.
  Skandinaavia suurim ehituskontsern Scansem moodustus selle aasta alguses ehitusmaterjalitööstuse ettevõtete paar aastat kestnud ühinemisel.
  AS Optiroc Eesti kuulub Scansemi müüritoodete gruppi Optiroc Group AB.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.