• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sloveenia sõlmib assotsieerumisleppe ELiga

  Sloveenia peaminister Janez Drnovsek loodab, et Sloveenia saab bloki liikmeks juba aastal 2000.
  Seni takistas Sloveenial assotsieerumislepingut sõlmimast omandiõigusalane dispuut naaberriigi Itaaliaga. Itaalia aeglustas lepingu ettevalmistamist, kuna Ljubljana keeldus tagastamast pärast Itaalia lüüasaamist teises maailmasõjas riigist põgenenud etnilistele itaallastele kuulunud vara.
  Rooma loobus vastuseisust läinud kuul, kui Sloveenia parlament otsustas vastu võtta seadused, mis reguleerivad kinnisvara omamist välismaalaste poolt.
  «Euroopa Liiduga ühinemine võimaldab Sloveenial avardada oma turgu ELi piires ning suurendada kindlustunnet ja stabiilsust regioonis,» ütles Drnovsek.
  ELi assotsiatsioonileppe näol on tegemist kaubandus- ja koostöökokkuleppega, mis sisaldab lõppeesmärgina ELi täisliikmeks saamist. EL on peamine Sloveenia kaubanduspartner, kelle arvele langeb ligikaudu 70 protsenti riigi kogu väliskaubandusest.
  Endistest kommunismimaadest on seni lepingu sõlminud T?ehhi, Poola, Ungari, Slovakkia, Eesti, Läti, Leedu, Rumeenia ja Bulgaaria.
  Sloveenia välisasjade ameti direktori Benjamin Lukmani sõnul võidab assotsiatsioonileppest eelkõige kaubandus. «See lepe kätkeb Sloveeniale majanduse ja tolli alal mitmesugust kasu,» ütles Lukman. «Loodame, et Sloveenia on esimeste riikide hulgas, kes hakkavad liiduga arutama täisliikme staatust.» REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.