16. juuni 1996 kell 22:00

Oodatakse uudiseid Venemaalt

Sumitomo hiiglaslik, 1,8 mld dollariline kahjum vaseturul nõrgestas USA valuutat, lisaks depresseeris dollarit ka USA-Jaapani kaubanduspingete teravnemine -- USA otsustas kaevata Jaapani filmimüügipraktika Maailma Kaubandusorganisatsiooni.

Dollari kurss oli nädalavahetusel 1,5290 DEM/USD ja 109,15 JPY/USD kandis. (Eesti krooni suhtes seega 12,232 EEK/USD).

Valuutaturud on küll veendunud, et Jeltsin võidab Venemaa presidendivalimised, kuid mistahes vapustused paneksid investorid hülgama Saksa marga ning ostma traditsioonilisi turvavaluutasid -- ?veitsi franki ning dollarit. Analüütikud on juba täheldanud frangi ostmist ning Saksa marga müümist.

Soome Pank otsustas reedel alandada lühiajalisi intressimäärasid kontrollivat oksjonikurssi. Soome marga kurss oli reedel Euroopas stabiilne tasemel 2,605 EEK/FIM. Rootsi kroon püsis reedel mõningate raskustega ülalpool 1,820 Eesti krooni piiri.

Kullauntsi hind kukkus reedel kaheksa kuu madalaimale tasemele 382,80 USD.

Moskva oksjonil tugevnes rubla 6,5 punkti ja dollari hind oli 5045,45 rubla.

Hetkel kuum