19. juuni 1996 kell 22:00

Eesti Kindlustus läks maksma 55 miljonit

Taal lisas, et tema arvates on tehing Hoiupanga jaoks igati soodne. Mitme konkurendi hinnangul maksab Hoiupanga Elukindlustus Eesti Kindlustuse eest liiga palju.

Hoiupanga pakkumus oli seotud ASiga Pindi Invest, kes saab hiljem Hoiupanga juhatuse aseesimehe Aare Kilbi kinnitusel osa RASi Eesti Kindlustus 280 000 krooni suurusest aktsiapakist.

Äripäeva andmetel läheb Eesti Kindlustuse aktsiate kontrollpakk Hoiupanga Elukindlustuse ASi kätte, kelle üks aktsionär on Hansapanga tütarfirma Hansa Investeeringud.

Pindi Investi juhatuse esimees Rein Kilk märkis, et kava kohaselt saab ta võidu korral osa Eesti Kindlustuse aktsiaid. «Kuigi mind on juba õnnitletud, pole ma ametlikku kinnitust veel saanud,» lisas ta.

Ühtekokku tegid riikliku kindlustusseltsi erastamise lõppvoorus pakkumuse viis pakkujat: olid Hoiupanga Elukindlustuse AS, OÜ Infravest, Tööstuspanga tütarselts Ühiskindlustus, AS Makkle ning ERA Pank koos kindlustusseltsiga Polaris.

Paremuselt teine oli väliseestlasele Jaan Uustalule kuuluv Infravest, kes pakkus ostuhinnaks 40 miljonit krooni ning garanteeritud investeeringuid 35 miljonit krooni. Infravesti pakkumus jäi Hoiupanga Elukindlustusele alla eelkõige madalama ostuhinna tõttu, mida erastamisagentuur mitme pakkuja kinnitusel pidas läbirääkimiste käigus primaarseks.

Kolmas oli Ühiskindlustuse pakkumus, kes pakkus ostuhinnaks 31,2 miljonit krooni ja garanteeritud investeeringuteks 30 miljonit krooni.

AS Makkle pakkus ostuhinnaks 21 miljonit krooni ja garanteeritud investeeringuteks 25,9 miljonit krooni. ERA Pank koos Polarisega aga nii ostuhinnaks kui ka garanteeritud investeeringuteks 25 miljonit krooni.

Hetkel kuum