20. juuni 1996 kell 22:00

Kahtlase laenukontori lõpp kohtusaalis

Laenukontorina tegutsenud AV Investeeringute pankrot oli kohtus arutusel juba aprillis, ent siis suutis firma pankrotiavalduse esitanu võlanõude rahuldada --võlausaldajale anti auto Ford Scorpio.

AV Investeeringutel on võlgu kokku üle 5,7 miljoni krooni. Enam kui 4,2 miljonit sellest moodustavad võlad 136 eraisikule, kes lootsid laenukontori abiga kerge vaevaga lisa teenida. Lisaks on AV Investeeringud sõlminud üle kümne automüügilepingu, mille põhjal on autoomanikel jäänud saamata ligi 800 000 krooni. Maksuvõlgu on firmal ligi 200 000 krooni ja muid kohustusi veel 450 000 krooni ringis.

AV Investeeringute ASi pankrotihaldur Indrek Naur avaldas arvamust, et võlausaldajatel on ilmselt vähe lootust oma raha tagasi saada. Laenukontor ise on oma endistest ruumidest hotellis Sport välja tõstetud, sest rent oli maksmata.

Suurima summa, 2,6 miljonit krooni oli AV Investeeringud edasi laenanud ühele Venemaa tekstiiliärimehele, kelle laenu tagastamise tähtaeg on aga ammu möödas. Tänavu aprillis oli Vene ärimees palunud faksi teel ajapikendust ning edasised andmed tema kohta puuduvad.

AV Investeeringute ASi asutas kriminaalse taustaga Aap Vaide, kes on tänaseni politsei poolt tagaotsitav. Fiktiivse ostu-müügilepingu alusel sai firma uusomanikuks Aavo Allikmaa, kes aga samuti kohtuistungile ei ilmunud. Allikmaa allkirjaga laekus vaid kohtusse kiri, et ta on AV Investeeringute pankroti väljakuulutamisega nõus.

Hetkel kuum