25. juuni 1996 kell 22:00

Konsultant on omaniku usaldusisik

Ehitusprojekti peamised osa-pooled on ehituse omanik-kasutaja, omanikupoolne ehitusjuht-konsultant, kavandaja-projekteerija, ehitaja ja mitmed ametkonnad. Lisaks osalevad projektis materjalide tarnijad, eritööde teostajad, finantseerijad jt. Projekti keerukusest lähtuvalt jagavad osapooled tööjaotuse ja ülesanded väga spetsialiseeritult.

Kindlasti on tellijaid, kellel on olemas keerulist ehitusprotsessi aduv spetsialist, kuid üldiselt tegeleb iga seebi- või vorstimüüja ikka oma äriga. Mahukat ülesannete loetelu on riskantne miljoneid maksva ehituse tellijal enda õlule võtta.

Enamasti tunnitasu järgi tasustatavalt konsultandilt on tellijal paslik küsida regulaarset aruannet, kus oleks näha, kui palju on konsultant objektiga tegelenud, olgu siis kirjutuslaua taga või objektil. ÄP

Hetkel kuum