• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasvuhooneefekt maailma kliimas süveneb

  ELi ministrid saatsid ühisavalduse ÜRO-le, kelle egiidi all jätkuvad järgmisel kuul ?veitsis läbirääkimised süsinikdioksiidi, metaani jm gaasiheitmete vähendamiseks. Avalduses öeldakse, et need läbirääkimised edenevad liiga vaevaliselt.
  Kuna Maa atmosfääris on süsihappegaasi kontsentratsioon kaks korda suurem kui tööstuseelsel ajal, siis tuleks ELi keskkonnaministrite arvates kiiremas korras vähendada neid heitmeid üle 50%. Ja isegi sel juhul ületab ülemaailmne temperatuur tööstuseelset taset kahe kraadi võrra, öeldakse avalduses.
  Teadlased ennustavad, et keskmise temperatuuri tühinegi muutumine tõstab oluliselt merepinna taset ning muudab ilma järjest ebastabiilsemaks, mis tähendab ränki põudu, raskeid torme ja suuremaid paduvihmu.
  Pärast paaritunniseid läbirääkimisi otsustasid ELi keskkonnaministrid toetada ideed, et «pärast 2000. a peab kasvuhooneefekti tekitavate gaaside atmosfääri heitmine olema allpool 1990. a taset.» Tähtaegu ei määratud.
  Vaatlejate sõnul ei suutnud ministrid kokkuleppele jõuda selles, kuidas tuleks ELi liikmesriikides arvestada heitmete hulka.
  Ehkki selles küsimuses kokkulepet ei saavutatud, väljendasid ministrid lootust, et ÜRO järgmisel kuul jätkuvaid kliimaläbirääkimisi saadab edu. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Vähemalt 11 juhtimispärli Eesti tippudelt: kuidas taluda vallandamise valu ja tipuüksindust
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Enefit Green investeerib Kirde-Eestis tuuleparki 28 miljonit
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.