7. juuli 1996 kell 22:00

Börsinädalat kujundasid kolm panka

Möödunud nädala jooksul kaubeldi Tallinna börsil suhteliselt võrdsetes mahtudes kolme panga -- Hansa-, Foreks- ja Ühispanga aktsiatega. Kõigi kolme aktsia nädalakäive oli 12 miljonit krooni kandis.

Suurim päevane käive oli reedel Ühispanga aktsial -- 6,3 miljonit krooni. Järgnesid Hansapank neljapäevase 5,6 mln ja Forekspank 5 mln käibega. Aktsia keskmine hind kerkis kõige enam Ühispangal -- nädal stabiilset kasvu lõppes tasemel 26,64 (+2,75). 1,5 krooni võrra kosus kokkuvõttes ka Hansapanga aktsia, ehkki veel neljapäeval sooritati Hansapangaga tehing börsiajaloo madalaima hinnaga 81,50 krooni. Nädala langeja oli seekord Forekspank, mille aktsia hind kukkus suurele käibele vaatamata reedeks rekordiliselt madalale -- 72,12 krooni.

TALSE indeks lõpetas nädala 94,5 punktil, olles eelmise reedega võrreldes kosunud 0,69 punkti võrra ehk +0,74%.

Hetkel kuum