• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiahinnad viisid fondid negatiivsesse tootlusesse

  Hoiupanga investeerimisfondi (varem HP investeerimisfond) tootlus oli juunis miinus 46,3 protsenti ja osaku puhasväärtus langes 3,86 protsenti, teatas Hoiupanga Aktivajuhtimise ASi tegevdirektor Kristjan Hänni.
  Ta põhjendas fondi osakute negatiivset tootlust juunikuise langusega Eesti väärtpaberiturul, mis tõi kaasa kasumite kiire väljavõtmise. Viimane omakorda põhjustas investeerimisfondide mahtude kahanemise, ütles Hänni.
  Balti Kasvufondi tootlikkus oli Hansa Asset Managemendi analüütiku Peeter Treialti sõnul juunis miinus 45,7 protsenti.
  «Tallinna väärtpaberibörsi avamine ei õigustanud lootusi, et börs tõstaks või hoiaks stabiilsena noteeritud aktsiate kursse,» ütles Treialt. «Aktsiakursside langusega börsil langes ka fondiosaku väärtus, kuid aeglasemas tempos,» lisas ta.
  Vaatamata kesisele juunile peavad fondihaldurid käesoleva aasta esimest poolaastat tulemuslikuks. Kristjan Hänni sõnul on Hoiupanga investeerimisfondi tootlus alates aasta algusest 62,2 protsenti, Balti Kasvufondi näitaja on Treialti sõnul 58,5 protsenti.
  Hetkel on Hoiupanga investeerimisfondil peaaegu olematu EVP-kroonide positsioon, mida võib EVPde suurt hinnakõikumist arvestades pidada uute investeerimisvõimaluste tekkimiseni optimaalseks, ütles Hänni.
  Tõsisemalt tuleb tema sõnul hakata tegelema Vene aktsiaturuga, kuna seal on aktsiad tunduvalt odavamad. «Kohe homme me sinna ei kiirusta, aga analüüsime 4--5 ettevõtet,» kinnitas Hänni.
  Hoiupanga investeerimisfond asutati eelmise aasta 6. oktoobril, Balti Kasvufond 10. novembril 1994.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.