14. juuli 1996 kell 22:00

Maksuameti esimene revisjon riigikontrollis

Kalev Järvelille sõnul ei ole riigikontrolli raamatupidamise kontrollimises midagi erilist, sest maksuamet tahab teha revisjoni kõigis riigiasutustes. Riigikontrolli nimi on lihtsalt atraktiivsem kui kalaametil, lisas Järvelill.

Maksuameti peadirektori sõnul on riigieelarveliste asutuste probleem selles, et vahel kiputakse maksma välja suuremaid palku, kui palgafond ette näeb. Küsimusele, kas riigikontrollis on makstud suuremaid palku, jäi Järvelill vastuse võlgu. «Riigikontrolli pole üldse kunagi kontrollitud,» lausus ta.

Riigikontrolli raamatupidamist hakkavad läbi vaatama kaks maksuameti revidenti. «Mitte kunagi ei lähe revideerima üks inimene, teda saaks süüdistada siis altkäemaksu võtmises,» selgitas Järvelill.

Teine probleem on Järvelille sõnul tulu- ja sotsiaalmaksu ülekandmise ununemine.

Riigikontrolli peakontrolör Rein Randma väitis, et neil pole mingeid probleeme riigimaksude ülekandmisel.

Riigikontrollil on omakorda kohustus kontrollida maksuametit. Viimati tehti seda aasta alguses ja siis leiti, et maksuamet peaks Pärnu ettevõttelt Savi sisse nõudma firmale ehitustööde eest liigselt makstud raha.

«Me pole riskinud seda teha, sest leping on äärmiselt lakooniline ning tõenäosus raha tagasi saada on nullilähedane,» kommenteeris Kalev Järvelill.

Hetkel kuum