18. juuli 1996 kell 22:00

Tamula rannas saab skuutriga kihutada

Võru ettevõtjad on valmis külalisi vastu võtma. Looduslikult kaunid paigad, rahulik elustiil ja hubased turismitalud ei lase välja paista veel arenguruumi omaval teeninduskultuuril ja näiteks soliidse majutusvõimaluse puudumisel.

Ärilõunaks ja argilõunaks soovitati samu söögipaiku. Võrreldes näiteks Tartu ja Kuressaare ettevõtjatega, ei pööra Võru firmajuhid tähelepanu eraldatuse võimalusele ja kiirele teenindusele. Määravaks saab sooja toidu olemasolu. Neli vastajat pakkusid ärilõunaks, kuus argilõunaks kesklinnas asuvat Wõro kohvikut, kus toidud on maitsvad ja odavad.

ASi Arvico juhatuse esimehe arvates sobib soliidsete külalistega minna Kubija hotelli restorani, kus on rahulik õhkkond ja rahuldav roogade valik. ASi Kärner juhataja Kaja Parv kiidab Võru restorani kena interjööri.

Ühe punktiga Wõro kohviku ees võitis soosituma argilõuna paiga tiitli pitsabaarina tuntud Katariina kohvik. Kohvik pakub oma valmistatud saiakesi ning on avatud kella kümneni õhtul. Nimetati ka Võlu ja Rosa kohvikut.

Sportimisvõimalusi pakub enim Tamula järve rand, kus saab lisaks odavatele veelõbustustele ka skuutriga sõita.Tenniseplatisd on vastanute sõnul samuti korralikud. Kultuurimajas käivad koos aeroobikarühmad.

Pereüritusi võiks olla praegusest rohkem. Loodetakse Kandle aiale, mille lava sai lähipäevil lõpliku viimistluse. Tänavakorvpalli turniir tekitas võrukates elevust.

Diskobaaridest eelistati Bochwechterit. Seal on ka saun, vahel saab tantsida elava muusika järgi, mis vastanute sõnul on Võrus üsna haruldane. Veidi rohkem publikut mahub Metrosse, mida külastavad ASi Kärner juhataja sõnul vanemad soliidsemad inimesed. Metros on mänguautomaadid ja piljard.

Õhtut võiks veeta ka elavat muusikat pakkuvas Võru restoranis või vaiksemas Rosa kohvikus.

Kui talvel on ainus arvestatav majutusvariant Põlvas Pesa hotell, siis suvel sobib selleks ka Kubija hotell looduskauni ümbruse ja mitmekesiste sportimisvõimalustega. Kubijal on viisakad seminariruumid. Tipptasemel äripartnerite puhul eelistaks RASi Võru Agrovarustus direktor Andrus Tähemaa siiski garanteeritud kvaliteediga Pesa hotelli. Nimetati ka Wälla motelli, Liiva turismitalu. Arvestatakse ka Võru turismiinfo keskuse soovitustega.

Linna külalisel tasub minna nii koduloomuuseumi kui Kreutzwaldi muuseumi. Vabaõhuüritused toimuvad Kandle aias, mille hooaja avas folkloorifestival. Vabaõhuüritustele sõidetakse ka Antslasse ja Rõugesse, mis kuuluvad meie ansamblite Eesti-turneede esinemiskaardile.

Hetkel kuum