• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jahe suvi kahandab õllemüüki

  Norra Ringnesi läbimüük kahanes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes õlle osas 12 protsenti ning mineraalvee osas 16 protsenti. Parem ei olnud olukord ka Rootsis, kus Prippsi õlletehastes kahanes müük kümne protsendi võrra, Spendrupsis kaheksa ning Falconis kümne protsendi võrra. Soome turu juhtivas firmas Hartwall AB kahanes õlle ja mineraalvee läbimüük enam kui 20 protsenti eelmise aasta sama perioodiga võrreldes.
  Tagasiminek õlut ning karastusjooke valmistavas tööstusharus tähendab automaatselt langust purke valmistavale firmale PLM, kus müüginäitajad kahanesid juunis 10--15%. Koos olümpiamängude algusega loodetakse aga olukorra paranemist. «Siis söövad inimesed kartulikrõpse ning muutuvad januseks,» ütles Göte Nyhlin, firma turundusjuht.
  Samas sooviksid mitmed energeetikaettevõtted sadude jätkumist, et kuiva talve ja kevade järel alanenud veetase taastuks. Hetkel on veevarud 30 protsenti normaaltasemest madalamal.
  Jahe ilm on kasuks tulnud ka magusatootjatele. Mais ja juunis on Cloetta läbimüük ligi viis protsenti kõrgem kui mullu. «Pole mingit kahtlust, et halb ilm on Cloettale hea. Kui on liiga kuum, lesivad inimesed oimugi liigutamata ega tee midagi,» ütles firma tegevdirektor Lennart Bohlin. DN-SD
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.