• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome kimpus Vene tolliga

  Läinud nädalal saatis Vene toll piiriületuspunktidest tagasi mitu TIR-dokumentidega Soome veokit, väites, et rahvusvahelise tollikokkuleppe garantiisumma 50 000 USA dollarit ei kata koorma tegelikult väärtuselt tasuda tulevate tollimaksude ning käibemaksu summat. Veokitelt nõuti kahte TIR-vihikut ehk kahekordset garantiisummat või veokitele Vene-poolse eskordi organiseerimist.
  Soome veoautojuhtide liidu Juha Norppa-Rahkola sõnul rikub Venemaa sellega rahvusvahelist TIR-kokkulepet.
  Venemaa tollinõuete meelevaldsuses on oma osa Soome ja Vene transpordifirmade vahel valitsevas konkurentsis. Üle poole Soomest Venemaale toimetatavatest veostest transporditakse Vene veokitel, soomlaste turuosa on umbes 39 protsenti. Idakaubanduse hoogustudes 90ndate aastate alguses kuulus Soome veokitele 60 protsenti turust.
  Norppa-Rahkola sõnul on venelastel õnnestunud turuosa suurendada Soome veokite ahistamisega piiriületuskohtades ning mitmesuguste lisamaksude kehtestamisega.
  Soome on nõudnud Vene poolelt rahvusvahelistest lepingutest kinnipidamist ning on valmis vastama samade meetmetega, kui olukord ei lahene.
  Saksamaa transpordiministri juunikuise visiidi ajal leppisid Soome ja Saksa transpordiministeerium kokku idatranspordiga seonduvate probleemide ühises lahendamises ning otsustasid küsimuse üles tõsta järgmisel suvel toimuval üleeuroopalisel transpordikonverentsil. KL-STT-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.