25. juuli 1996
Jaga lugu:

Rannahotellis süües tööjutt edeneb

Pärnu soositumaks ärikohtumiste paigaks peetakse Rannahotelli kompleksi. Ka suusavabriku Visu juhid eelistavad äripartneritega just mereäärses valgusküllases eliitrestoranis einestada, kinnitab Äripäeva lõuna külaline Visu direktor Toomas Matvere.

Akadeemilisust õhkava hotellikompleksi trepil võtab külalisi vastu ?veitser, kes juhatab peaaegu tühja hiigelsaaliga restorani. Tõsi, lõunastajaid küll on, ent nad on tellinud toidu terrassile.

Toomas Matvere eelistab siiski saali, kuna tuul toob liivaterasid ka rõdulaudadele.

Restoranipublik on kirju -- arvukad turistirühmad, hotellielanikud ja Pärnus puhkav jõukam rahvas.

Valime aknaaluse nurgalaua. Aknapoolsed lauad on nõutud, sest just neid ehivad sildid «reserveeritud». Seina ehivad kaks Peeter Mudisti maali. Heledad seinad, piinlikult puhtad kreemikad laudlinad ja salvrätikud ei püüa häirivalt einestaja pilku.

Saali ühes nurgas on baar, mille töö on korraldatud nii, et joogipoolist ja suupisteid ostev inimene ei sega mõne sammu kaugusel asuvaid 2--8kohalisi laudkondi. Taustamuusika on meeldivalt mahe.

Professionaalselt mõõdukalt hoolitsev kelner ulatab söögi- ja joogikaardid ning Toomas Matvere kommenteerib mehe lahkudes, et temal pole teenindajatega kunagi probleeme tekkinud: kliendil kui kuningal pole eales võimatuid soove. Ühegi kaardil kirjas oleva roa või joogi kohta pole vastatud eitavalt.

Vähemalt veerand valikust on märgitud tärnikesega. Need road ja joogid pärinevad Rannahotelli 1937. aasta menüüst ning tunduvad seepärast veelgi ahvatlevamad. Ka Visu koostööpartnerid on mitmekesisele, lausa ajaloohõngulisele menüüle tunnustust avaldanud. Matvere meelest lisab see kohale väärikust ja usaldust.

Visu direktorile on menüü tuttav. Selgub, et suurepäraste maitseomadustega Viini ?nitsel (134 kr) sobib portsjoni suuruselt koguka mehe tühja kõhtu. Samas on tal kaks kogemust kookosepaneeringus küpsetatud tursafileega virsikuriisi ja veinikastmega (92 kr), mis osutus oodatust kuivemaks.

11 eelroast (26--230 kr) valib Matvere krevetisalati (64 kr), ajakirjanik värsketest aiasaadustest koosneva hooajasalati (31 kr). Mõlemad sobivad taimse toidu armastajaile. Portsjonid on suured, sööma meelitavalt kirevad ja maitsvad. Sooje eelroogi on neli (33--108 kr), suppe samuti neli (26--38 kr). 38kroonises klimpidega kanasupis pettuda ei tule. Küll aga arvab Visu direktor, et näiteks ?ampinjonisupp võib olla valmistatud kontsentraadist.

Praade leidub menüüs kaksteist, sealhulgas firmaroog: ?ampinjonidega täidetud seafilee mädarõikakastme ja köömnekartuliga. Toomas Matvere valib röstitud seafilee piprakastme ja pannikartulitega (98 kr), kiidab mahlast ja oskuslikult maitsestatud liha ning mitmekesist salativalikut. Ajakirjanik otsustab 1937. aasta kasuks, tellides risoto linnulihast (64 kr). Lisandiks keedukartulit, kartulipüreed ja -kroketit, friikartuleid ja riisi.

Dessertidest on kõige kallim juustuvalik (64 kr). Magustoiduks soovitab Matvere jäätist (37 kr). Ajakirjanik vaimustub ?okolaaditordist iirisekastmes -- kaunis serveering ja võrratu maitse lubavad õhukese tordiliistaku eest maksta ka 37 krooni.

Jookidest eelistab Matvere mineraalvett (pudel Vis-hyt 20 kr) või saksa veine. Veinivalik on Visu direktori arvates rahuldav ja mitmekesine, ehkki hinnad on võrreldes tema eelmiste külaskäikudega tõusnud. Pudel maksab keskmiselt 180 kr.

Kangemast alkoholist on esindatud kolm marki viina (4 cl 20--26 kr), kolm vürtsiviina hinnaga 26 kr, aga ka rummid (26 kr), viskid, konjakid jne, mille 4 cl keskmine hind kõigub 20--40 kr vahel. Õlledest on esindatud kaks Saku toodet (25 kr), Koff ja Carlsberg (27 kr).

Kuumade ja karastusjookide nime- ja hinnakiri on rahuldav ning küllaldane, pakutakse nii kohvi, kakaod kui teed. Küsimus tekib vaid mahla puhul. 20 cl mahla maksab 10 kr. Milliseid mahlu pakutakse, jääb aga vähemalt joogikaardil saladuseks.

- Esmamulje

- asukoht 10p

- parkimisvõimalused 6 p

- hügieenitingimused 7 p

- ventilatsioon 8 p

- Interjöör

- sisekujundus 8 p

- valgustus 8 p

- taustamuusika 7 p

- puhtus 9 p

- mugavus 8 p

- Teenindus

- personal 9 p

- menüü 8 p

- kiirus 9 p

- toidu kvaliteet 8 p

- Hinna ja kvaliteedi suhe

- eelroad 9 p

- praed 9 p

- magustoidud 8 p

- joogid (alkoholita) 7 p

- joogid (alkoholiga) 7 p

Jaga lugu:
Hetkel kuum