28. juuli 1996 kell 22:00

Relvaäri luubi all

Hoolimata asjaolust, et Tallinna linnakohus peatas eelmisel nädalal ametialases lohakuses süüdistatava kaitsejõudude peastaabi endise ülema reservkolonel Arvo Sireli kriminaalasja menetlemise, väärib tähelepanu, et selline kohtuasi üleüldse käsitlemist leiab. Ametialane lohakus antud juhul tähendab, et Sirelil jäi relvadega äritsemine peastaabis lihtsalt kahe silma vahele.

Äripäev loodab siiralt, et koloneli tegudele või mittetegutsemisele annab Eesti kohus õiglase hinnangu ja et lähemal ajal tuuakse kohtukulli ette ka siseministeeriumis tolli poolt konfiskeeritud ja siseministeeriumisse hoiule antud Makarovi püstolitega äritsemist kas tahtlikult või tahtmatult sallinud kõrged endised või praegused riigiametnikud.

Kolonel Sireli juhtum ei tohi jääda erandiks, mis kinnitaks vanarahva poolt juba hallist ajast märgatud reeglit, mille järgi suured saksad sõidavad tõllas, väiksemad aga kõlguvad võllas.

Hetkel kuum