31. juuli 1996 kell 22:00

Tallinna Sadam esimese poolaastaga rahul

RE Tallinna Sadam esimese poolaasta kasum ja käive on auditeerimata andmetel vastavalt 64 mln ja 430 mln krooni, ütles ettevõtte pearaamatupidaja Meelis Asi.

Meelis Asi sõnul on ettevõtte esimese poolaasta majandusnäitajad paremad, kui aasta alguses prognoositi. Samas ei tähenda edu Asi sõnul, et selline kasum ka aasta lõpuks jääb. «Juuli ja august ei ole meretranspordis kaupade aktiivse liikumise aeg,» lisas ta. Tänavu on firma juhtkond Asi sõnul plaaninud käivet ligi 750 miljonit krooni.

Tallinna Sadama turundusosakonna juhataja Meelis Pihel ütles, et suurema kasvu kaubakäibest on andnud 68% vedellast, mille alla kuuluvaist kaubaartikleist võiks mainida naftat ja naftasaadusi. Vedellasti osakaal kasvas Piheli sõnul seetõttu, et firma on parandanud nafta ümberpumpamise ja ladustamise tingimusi. Meelis Pihel ütles, et eriti paranesid tingimused Muuga sadamas.

Piheli sõnul on kaubakäibes laienenud vilja- ja segalastide osakaal. Tema väitel plaanib firma tänavu kaubakäibeks vähemalt 13 mln tonni, mullusega sama taset. ÄP

Hetkel kuum