• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Salakaubavedu Soome sageneb

  1994. a konfiskeeris toll vaid 16 800 liitrit alkohoolseid jooke ja piiritust. 1993. a oli vastav näitaja 30 800.
  Soome toll väidab mulluses aruandes, et alkoholi salakaubaveo näol on tegemist organiseeritud kuritegevusega. Versiooni toetab tõsiasi, et üle 1000liitriseid konfiskeerimisi registreeriti 19. Suurte salakaubakoguste arvele langes lõviosa salaja sisse veetud alkoholist ehk 151 000 liitrit.
  Salaviina üritati Soome vedada Eestist, Venemaalt ja Lääne-Euroopast.
  Uimastite salavedu vähenes, kuid vahele jäänud salakaubavedajatel olid kaasas märksa suuremad kogused uimastavaid aineid kui varasematel aastatel. Ka spordis keelatud dopinguaineid pidas toll kinni varasematest aastatest märksa enam.
  Kannabis-tooteid konfiskeeriti veidi üle 63 kilo, võrrelduna möödunud aasta 9 kiloga. Ka heroiini konfiskeeriti rohkem (14 kilo varasema 800 grammi asemel).
  Toll konfiskeeris ka ecstasy- ja metadoni-tablette, mida ülemöödunud aastal üldse riiki sisse tuua ei püütud. Toll konfiskeeris 3700 ecstasy- ja poolsada metadon-tabletti.
  Mullu konfiskeeris toll ka ligi 440 000 hormooniampulli, mis olid pärit Eestist, Venemaalt, Kreekast ja Taist.
  Seoses ELi astumisega suurenenud lubatavad alkoholi sisseveo kvoodid vähendasid väikerikkumisi tunduvalt, teatas toll. STT- BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.