4. august 1996 kell 22:00

Daimler-Benz keskendub põhitegevusele

Tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 1996. a jõustuva lepingu kohaselt võtab Alcatel Alsthomi tütarettevõte Cegelec üle varem korporatsioonile AEG Daimler-Benz Industrie kuulunud AEG automaatikaharu ning Prantsuse-Inglise GEC Alsthom AEG energeetikaharu.

5700 töötajaga AEG automaatikaharu valmistab juhtimis- ja kontrollsüsteeme autotööstusele ja masinaehitusele, laomajandusele, infrastruktuurirajatistele, veepuhastusjaamadele. Aasta müügimaht on 1,6 mld marka.

8000 töötajaga ning 2 miljardi margase käibega AEG energeetikaharu tegevusaladeks on elektrienergia ülekanne ja energiajaotus. Toodetakse kõrgepinge lülitusseadmeid, releesüsteeme, transformaatoreid, alajaamade komplektsüsteeme. Tehingu tulemusel asub GEC Alsthom energia ülekande- ja jaotusturul maailmas juhtivale positsioonile ning kindlustab oma kohaloleku 40 maailma riigis.

Saksamaa üks vanimaid tööstusettevõtteid AEG reorganiseeriti käesoleva aasta alguses. Ettevõtte viiest tegevusharust liideti mikroelektroonika, raudteesüsteemide ja diiselajamite haru Daimler-Benzi kontserniga, mis on alates 1986. a AEG põhiosanik. AEG energeetika- ning automaatikaharu baasil moodustati eraldiseisvad ettevõtted eesmärgiga leida ostja, kellele nimetatud tegevusalad oleksid põhitegevuseks.

Pärast 1980. aastate ülesostubuumi hakkab Daimler-Benz taas tegelema põhiliselt autotootmisega ning kavatseb vabaneda kõigist kahjumit andvatest tegevusharudest. ÄP

Hetkel kuum