12. august 1996 kell 22:00

Heiki Kranich pannakse vangi

Eile Tallinna linnakohtus alanud Heiki Kranichi üle peetav kriminaalprotsess ei tõota riigikogu liikmele hästi lõppeda. Äripäev ei sekku siinkohal vaidlustesse, kas Kranich on süüdi või mitte. Hinnang, et Kranichile protsess hästi ei tõota lõppeda, tugineb kriminaalprotsessil tsiviilhageja esindajana viibiva vandeadvokaat Andres Hallmägi repliigile. Nimelt viitas ta Kranichi protsessi sarnasusele hiljuti riigikohtus lõppenud Gunnar Dudkini protsessiga. Viimane mõisteti kolmeks aastaks vangi hoolimata sellest, et otsest kahjukannatajat ei suudetud tuvastada. Seega, tuginedes sellele pretsedendile, jääb vaid teha panused, kui palju vangistusaastaid saab Kranich talle pakutud 3--8 aastast. Samast loogikast lähtudes peaks aga Eestist emigreeruma TKP endine juht Rein Kaarepere, kellele karistust nõudes ei piirdu süüdistaja võib-olla 15 aastagagi. Ja see kõik oleks ühe üsna arusaamatult sündinud ja jabura pretsedendi tagajärg.

Hetkel kuum