• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lahkuv linnaametnik saab poole aasta palga

  Otsuse kohaselt määratakse poole aasta palga suurune hüvitus linnapeale, volikogu esimehele, abilinnapeadele ja linnaosavanematele, kui nad lahkuvad ametist volituste lõppedes, tervise halvenedes või umbusalduse avaldamise tagajärjel. Sama hüvitus laieneb ka lahkuvatele alamatele ametnikele kuni linnavolikogu osakonnajuhatajani, kui ametnik on linna teenistuses olnud vähemalt kümme aastat. Otsuse poolt hääletas 27 volikogu liiget.
  «Praegune linnavalitsus peab lahkuma korruptsioonisüüdistusega ja nii püüavad nad endale saada viimast lõikust,» kommenteeris Enn Roose. «Sellest, mis nad said korruptiivset tulu, pole veel küllalt, nüüd laiendavad õigusi ka nomenklatuuri pisinuppudele.»
  Riik jättis küsimuse omavalitsuse lahendada ja hüvitused on põhjendatud, sest linnavalitsuse liikmetel tuleb kohalike omavalitsuste valimiste järel uus töökoht leida, teatas linnasekretär Toomas Sepp. «Tuleb anda aega uue töökoha otsimiseks, et ametnikud ei kasutaks praegust aega mugava maandumise otsimiseks,» põhjendas ta. Kokku laieneks hüvituste maksmine sajale ametnikule, ütles Sepp.
  Põhimõte on õige, et ametnikel peavad olema garantiid, lausus riigikogu liikmest linnavolinik Feliks Undusk. «Aga praegu me ei räägi antud linnast,» täpsustas ta. «Konkreetsel juhul maksmine tekitab küsimusi, millele ei leia vastuseid.»
  Tallinna linnavalitsuse (linnapea, abilinnapead, linnaosavanemad) lahkumisel tuleb määruse järgi maksta hüvitisi miljoni krooni eest, ütles Undusk. Näiteks linnapea Jaak Tamme palk on Äripäeva andmetel koos lisadega üle 16 000 krooni. Talle jääv kuue kuu palgahüvitus oleks seega 74 000 krooni.
  «Tamm on tõesti õnnetu inimene -- sai maja, mille rumalusest maha mängis, isegi parimad sõbrad koonderakonnast on talle selja pööranud, see kõik tuleb ju hüvitada,» teatas volikogu osakonnajuhataja Alar Toming.
  Kui räägitakse, et see otsus on ränk, siis on küsimus ülepolitiseeritud, kommenteeris Toomas Sepp. «Enamik omavalitsusi on probleemi sarnaselt lahendanud, mina selles küll midagi erilist ei näe,» lisas ta.
  Isegi riigiametnikele ei kehti sellised soodustused, ja seda kõike rahast, mida peaks eraldama linna arenguks, lausus Enn Roose. «Ametnikele võib õnne soovida.»
  Kahjuks peame linnakassast selle raha leidma, tõdes Feliks Undusk. «Selge see, et raha kaoks sealt (reservfondist -- ÄP) niikuinii, kui linnavalitsus on kindel, et ta lahkub,» sõnas ta. «See volikogu on, nagu ta on, muidu poleks ka valitsus nii kaua võimul püsinud.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.