Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaid Statoil tõstis hinda

  AS EK täna veel bensiini hinda ei tõsta, ütles EK turundusdirektor Mati Ruul. «Kui hulgihind veel tõuseb, siis peame küll arvutama,» lisas ta.
  EK tanklates maksab bensiini 95E liiter 4,6 kuni 4,95 krooni.
  Kuigi bensiini 95E maailmaturu hind on kahe viimase nädala jooksul tõusnud 12 dollarit (143 krooni) tonni kohta, ei näe mõtet hakata hindu tanklates jälle sassi lööma, lausus Ruul.
  Samal tasemel eilsega, ehk 214 dollarit tonni eest, oli bensiini maailmaturu hind ka viis nädalat tagasi, langedes kolme nädala jooksul 12 dollari võrra.
  Ka Alexela ja Autokütuse tanklates täna bensiini hind ei muutu, teatati ASist AA-Trading. Bensiini 95E liiter maksab neis bensiinijaamades 4 krooni 80 senti kuni 4 krooni 85 senti.
  Lähipäevil tõstab bensiini hinda ka Neste, lausus Neste Oil Eesti ASi hulgimüügi juht Rain Talmar. «Maailmaturu hind on tõusnud tasemele, kus tuleb otsuseid tegema hakata,» kommenteeris ta.
  Täna maksab bensiini 95E liiter Neste tanklas 4 krooni 90 senti. «Võib-olla on neil maailmaturu kohta rohkem informatsiooni kui meil,» kommenteeris ta Statoili sammu.
  Samas kinnitas Talmar, et kuigi Statoil ostab bensiini Neste Porvoo tehasest ja toob selle Eestisse Neste osalusega Estonian Transoili terminaali kaudu, ei tea keegi, mis hinnaga Statoil bensiini ostab. «Mis kokkulepped Neste ja Staoili kontsernide vahel on, meie siin ei tea,» sõnas ta.
  Statoili teenindusjaamades maksab bensiini 95E liiter tänasest 5 krooni 5 senti. Hinnatõusu näol on tegemist Eesti Statoili paindliku hinnakujunduspoliitika jätkumisega, ütles firma turundusjuht Marko Allikson. «Me peame oma sõna ja reageerime ka edaspidi vastavalt turuseisule nii kütusehindade tõusu kui languse puhul,» kinnitas ta.
  AS Eriõli ei näe põhjust hinna tõstmiseks, kuigi liitri hind tõusis maailmaturul tõesti 10 senti, tõdes firma müügidirektor Hans Kareta. «Nii tappev see tõus nüüd küll ei olnud,» märkis ta. «Kui Statoil suvel alandas liitri hinda 10 senti, langes bensiini hind maailmaturul 40 senti,» meenutas ta. Eriõli tanklates maksab bensiini 95E liiter 4 krooni 60 senti kuni 4 krooni 85 senti.
  Kevadel oli Eesti Statoil esimene, kes viitega maailmaturu hinna muutusele alandas bensiini hinda, pärast seda langetasid hinda ka teised bensiinimüüjad Eestis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Sõõrumaa: oleme alahinnanud ukrainlaste panust meie majandusse
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.
Põim Kama: planeerimine on surnud, elagu tegutsemine
Kriisidega käib kaasas üks suur võit. Need vabastavad meid ebapraktilistest harjumustest, struktuuridest ja keerukusest, kasutustest prognoosidest ja strateegiatest, vaikimisi võetud kohustusest ühises liivakastis „korralikult mängida“ ning laiemalt kõigest, mis enam ei toimi, kirjutab suhtekorraldaja Põim Kama.
Kriisidega käib kaasas üks suur võit. Need vabastavad meid ebapraktilistest harjumustest, struktuuridest ja keerukusest, kasutustest prognoosidest ja strateegiatest, vaikimisi võetud kohustusest ühises liivakastis „korralikult mängida“ ning laiemalt kõigest, mis enam ei toimi, kirjutab suhtekorraldaja Põim Kama.
Brookfield ostab USA taastuvenergia arendajaid 1,5 miljardi dollari eest
Üks maailma suurimaid puhta energia investoreid ostab paar USA taastuvenergia arendajat 1,5 miljardi dollari eest.
Üks maailma suurimaid puhta energia investoreid ostab paar USA taastuvenergia arendajat 1,5 miljardi dollari eest.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Julgeolek on määrav, küll majandus hakkama saab
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Viimsi Artiumi arhitekte paelusid enneolematud tingimused
Viimsis uksed avanud kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium pakub oma tipptasemel akustikaga saalides võimsaid muusika- ja teatrielamusi ja ka mitmesuguseid huviringe igas vanuses inimestele, kirjutab Äripäeva Sisustaja.
Viimsis uksed avanud kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium pakub oma tipptasemel akustikaga saalides võimsaid muusika- ja teatrielamusi ja ka mitmesuguseid huviringe igas vanuses inimestele, kirjutab Äripäeva Sisustaja.

Olulisemad lood

Soome sulgeb öösel piiri Vene turistidele
Soome valitsus teatab pärastlõunasel pressikonverentsil uued piiriregulatsioonid, millega Venemaalt saabujate arv võib väheneda poole võrra, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome valitsus teatab pärastlõunasel pressikonverentsil uued piiriregulatsioonid, millega Venemaalt saabujate arv võib väheneda poole võrra, kirjutab Helsingin Sanomat.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.