• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolm Hansapanga petturit vangis

  1995. a detsembris mõistis Tallinna linnakohus Jokinenile ja Kemppainenile kummalegi neli aastat vabadusekaotust tingimisi, Pirhonenile pool aastat vähem vabadusekaotust tingimisi. Käesoleva aasta veebruaris mõistis ringkonnakohus prokuröri taotluse põhjal Kemppainenile ja Pirhonenile neli aastat vabadusekaotust poolkinnises vanglas. Jokinen tunnistati küll süüdi kelmuses, kuid ta sai neli aastat vabadusekaotust tingimisi.
  Prokurör polnud selle otsusega rahul ning esitas kaebuse riigikohtusse, kes saatis Jokineni süüasja Tallinna linnakohtusse uuesti läbivaatamisele. Jokinen viibib ise praegu Soomes, kus ta on teravalt kritiseerinud Eesti vanglates valitsevat olukorda.
  Kolm soomlast saabusid eelmise aasta mais Tallinnasse, et avada Hansapanga eri kontorites kolm kontot. 26.--29. juunini pööritasid nad vastastikku arveldades mitmeid rahasummasid. 30. juunil võttis Jokinen oma firma arvelt sularahas välja 2,3 mln krooni ja Kemppainen 1,5 mln krooni. Pirhonen soovis välja võtta 2,2 mln krooni, mis tema arvele oli küll laekunud, kuid pangakontoris polnud tol hetkel nii palju sularaha. Hiljem selgus, et soomlaste väljapetetud raha oli pärit Saku õlletehase kontolt, millelt kanti 6 mln krooni kolmele soomlaste kontole.
  Politsei pidas kolm pangapetturit kinni hetkel, mil nad tahtsid Kopenhaagenisse lennata ja võttis neilt ära kokku 300 000 krooni. Süüdimõistetute väitel andsid nad kogu raha kellelegi Miettinenile, kes oli igale noormehele jätnud vaevatasuks 100 000 krooni ja seejärel kadunud. 3,5 mln krooni ja Miettinen on tänini kadunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.