• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlased võivad taas Ukrainas arveldada

  «Igal juhul on see positiivne uudis,» ütles Eesti Panga infoosakonna asejuhataja Kaja Kell. Tema sõnade kohaselt oli oodata, et varem või hiljem võimaldab Ukraina keskpank Eesti residentidel karbovanetsiarveldusi taas teha.
  Kell lausus, et tema hinnangul Ukrainas esmaspäeval toimuv rahareform Eestit otseselt ei mõjuta. «Mõju sõltub sellest, kui palju Ukraina Eesti ärimeestele seeläbi atraktiivsemaks muutub,» ütles Kell. Raharefomi käigus vahetatakse 100 000 karbovanetsit ühe käibele tuleva grivna vastu. Grivna kurss USA dollari suhtes kujuneb 1,76:1.
  Kevadel tehtud piirangud eestlastele tulid Eesti keskpangale täieliku üllatusena, seda enam, et Ukraina keskpank palus Eesti Panga presidenti Vahur Krafti leida Ukraina rahareformile nõustajaid.
  Ukrainaga arveldava Krediidipanga peadiiler Meelis Kuusberg lausus, et kuna panga klientidel on huvi Ukrainas tegutseda, on võimalus karbovanetsites arveldada pangale kasulik äri.
  «Kui piirangul eestlaste vastu üldse mingi põhjendus oli, siis oli see väga imeliku sisuga,» lausus Kuusberg. Ukraina kehtestas karbovanetsiarvete suhtes piirangu üksnes eestlastele. «Keegi otsustas lihtsalt bürokraati mängida,» sõnas Meelis Kuusberg.
  Krediidipank kasutab Ukrainas karbovanetsikontot peamiselt nende klientide teenindamiseks, kes ekspordivad kaupa Eestist Ukrainasse. «Nad ei pea Ukrainas vastu küsima dollareid, vaid klient võib maksta karbovanetsid meie korrespondentkontole Ukrainas,» lisas Kuusberg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.