• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Revidendid ootavad korraldust piiritusetehase suhtes

  Moe piiritusetehase juhatuse esimees Arvo Antropov ütles, et maksuametnikud olid lubanud taas kontrollima tulla juba augustis, kuid seni valitseb ses suhtes vaikus. Sedavõrd tihedat kontrollimist on seni põhjendatud piirituselastiga, mis aasta alguses läbi Läti tagasi Eestisse jõudis, mida seejärel neli kuud siinse tolli valduses hoiti ja mis lõpuks Belgiasse jõudes veeks osutus.
  Ehkki Moe piiritusetehase raamatupidamises olulisi puudusi ei tuvastatud, tegi Lääne-Viru maksuamet ainuüksi tolliameti kirja põhjal ettekirjutuse, millega kohustati tasuma täiendavalt käibe- ja aktsiisimaksu koos viivisega 4,14 miljonit krooni. Moe protesti järel ettekirjutus tühistati.
  Lääne-Viru maakonna maksuameti direktor Tiit Hallikma sõnas, et esialgu augustiks kavandatud järelrevisjon tehakse ilmselt septembri lõpupoole. Hallikma väitel sõltub see paljuski majandus- ja rahandusministeeriumist ning ka tolliametist, kes veeks osutunud piirituselasti tagamaid uurib. Uurimise tulemustest sõltub, kas Moe piiritusetehasele uus ettekirjutus tehakse. Hallikma lausus, et Lääne-Viru maksuamet tegutseb siin koostöös riigi maksuametiga.
  Tolliameti tollijärelevalve osakonna juhataja Vello Valm kinnitas, et ehkki kõnealuse piirituselasti suhtes kriminaalasja veel algatatud ei ole, käib praegu materjalide uurimine, millesse on kaasatud ka kaitsepolitsei.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.