3. september 1996 kell 22:00

100 mln krooni tsehhi ehituseks

ASil Järvakandi Klaas on valminud üle 100 miljoni krooni maksnud tsehh, mis ehitati kahe olemasoleva korpuse vahele. Ettevõtte tehnikadirektori Toomas Sohlu sõnul tegi ühelt poolt ligipääsetav ehitusplats ehitamise keeruliseks.

Kohati ühe-, kohati kahekorruselise hoone ehitamisel on kasutatud peamiselt kodumaiseid materjale, millest põhilised on Jüri betoonitööstuse betoon ja mitmelt poolt pärit raud.

Veel pooleli siseviimistluseski on kasutatud tavalisi materjale -- plekk, värv jms. Lõpuni valmis pole ka ventilatsioon, mis on lahendatud katuseventilatsioonishahti ja katuseventilaatorite abil. Kuumas kohas annab jahutusõhku põrandaventilatsioon.

Osaliselt katab katust plekk, osaliselt on pleki peal soojustus ja rullmaterjal.

Sohlu peab uue tsehhi ehituse juures kõige raskemaks talviseid töötingimusi. «Vundamendi jõudsime teha veel novembris,» meenutab Sohlu ehitamise jaoks rasket talve. «Teraskonstruktsioonide montaazh jäi külma kätte.»

Tootmisüksuse rajamist finantseeris Järvakandi Klaas Investeerimispangast saadud laenudest ja omavahendi- test.

Hetkel kuum