3. september 1996 kell 22:00

Oma-raadio kriminaalasi venib

Juurdluse lõpetamise ja süüdistuskokkuvõtte esitamise esimene tähtaeg oli 1996. a jaanuari lõpus. Eeluurimise tähtaega on pikendatud mitu korda. «Kriminaalasja menetlust pikendati seetõttu, et uurimise käigus lisandus küllaldaselt fakte, mis vajavad veel tõestamist. Tegemist on majandusasjadega, uurimine venib käekirjaekspertiisi tõttu,» ütles Läänemaa politseiprefektuuri kriminaalpolitsei abikomissar Elle Teder.

Oma-raadio pankrotistus mullu oktoobris, enne seda üritasid raadiojaama aktsionärid Toomas Niinemäe ja Ivo Parbus firma aktsiaid fiktiivselt maha müüa. Läänemaa politseiprefektuuris nende suhtes algatatud kriminaalasi pole samuti seni kohtusse jõudnud, sest materjal on saadetud Tallinna uurimisbüroosse täiendavale uurimisele ja eeluurimine praegu kestab. Oma-raadio omaniku, ASi Duo võlausaldajatel on kaitstud nõudeid kokku 700 000 kr eest. Suurimad võlausaldajad on Tallinna Pank ja Hoiupank.

Kriminaalasi Duo aktsionäride Katrin Vardja, Toomas Niinemäe ja Ivo Parbuse vastu algatati 1995. a sügisel.

Hetkel kuum