• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa Kindlustuse, Õligrupi ja TKP kohtuistung lükkus edasi

  Arutluse alla oleks võetud Hansa Kindlustuse 7. juunil esitatud hagi Tartu Kommertspanga (TKP) ja ja AA-Õligrupi vastu. Hagis paluti kohtul tunnistada kehtetuks TKP pankrotihaldurite ja Õligrupi vahel mullu 25. oktoobril sõlmitud leping, mille kohaselt TKP loovutas oma 90miljonise võlanõude Eesti Kütuse vastu AA-Õligrupile.
  Reedel rahuldasTartu linnakohus TKP pankrotihaldurite taotluse eelistung edasi lükata ning Hansa Kindlustuse taotluse kaasata kolmanda osapoolena erastamisagentuur kui riigi esindaja. TKP pankrotihaldurite taot-lus taandada Hansa Kindlustuse esindajatena Heta advokaadid Andres Hallmägi ja Jüri Ploom tuleb päevakorda 18. oktoobril.
  «Olen veendunud, et kohus meie taotluse rahuldab,» sõnas TKP pankrotihaldur Urmas Tross. Tema sõnul sõlmis TKP augustis advokaadibürooga Heta õigusabi lepingu, mis oli seotud TKP nõudeõigusega Eesti Kütuse vastu. Tross ei mõista, kuidas saavad advokaadid, kelle leping TKPga pole lõppenud ja kelle käes on kogu info, astuda kohtus nende vastu.
  «Lugesime istungist alles lehest,» põhjendas puudumist AA-Õligrupi esindaja, vandeadvokaat Viktor Kaasik. Tema sõnul oli kohtukutse saadetud mitte Õligrupi, vaid AA-Tradingu aadressil.
  Heta vandeadvokaadi Hallmägi sõnul saadetakse kohtukutse seaduse järgi firma registreerimis-, mitte asukoha-aadressil. Õligrupp on registreeritud Ülikooli 12 ja sinna kutse saadetigi.
  Kaasiku sõnul tuli eelistung talle üllatusena, kuna nad on esitanud hageja vastu riigikohtule erikaebuse, mis vaidlustab riigilõivu suuruse, mille hageja peab maksma. Hansa Kindlustus on maksnud riigilõivu 40 kr. Kaasik tahab panna hagejat maksma riigilõivu 1,8 mln kr. «Kohtutoimik peaks olema riigikohtus ja ma ei osanud midagi halba aimata,» sõnas Kaasik, «Kuidas saab I astme kohus menetleda asja, kui toimik on riigikohtus.» Hallmägi sõnul on riigikohtus Tartu ringkonnakohtu, mitte linnakohtu toimik, mistõttu eelistungi toimumisel takistusi ei ole.
  Urmas Tross sõnas, et ta ei saa aru, miks Hansa Kindlustus taotleb raha liikumise peatamist: «Nüüd hakkab raha väljamaksmine Õligrupile venima ning pole teada kahju, mida advokaadid sellest tulenevalt Hansa Kindlustuselt hiljem nõuavad.» Trossi sõnul võiks Hansa Kindlustus kõigepealt lasta erastamisagentuuril Õligrupile raha välja maksta ning alles seejärel seda nõudma hakata. «Muidugi, sööme banaani enne ära ja siis küsime tagasi,» vastas Andres Hallmägi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.