• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elastne ja vetruv põrand

  Kummipõrandate valmistamisel on kasutatud kvaliteetset kautshukit ja kummi, mida toodetakse nii looduslikul alusel kui ka sünteetiliselt. Nii naturaalse kui ka sünteetilise kummi põlemisel ei eraldu toksilisi gaase ja jäägid ühinevad ökosüsteemi algsete ja naturaalsete elementidena.
  Kummipõrandakatte olulised eelised seisnevad suuremas elastsuses ja vetruvuses, mis tagavad kõndimise mugavuse, helineelduvuse, soojus- ja heliisolatsiooni. Võrreldes teiste materjalidega on kummipõrandakatteid lihtne paigaldada. Kummikate liimitakse aluspinnale kas plaatide või rullina. Võimalik on vuukide ühendamine keevispaela abil, mis muudab põranda edaspidise ekspluatatsiooni suhtes palju kindlamaks. Olenevalt tüübist on Pirelli kummipõrandakatted 2--6mm paksusega, kas reljeefse või sileda pinnaga ning valida on võimalik kuni 35 värvitooni vahel. Lahendatud on ülespöörded seinale koos sise-ja välisnurga detailidega, samuti valmistrepiastmed kas ühes tükis või eraldi detailidena.
  Ekspluatatsiooni käigus on Pirelli kummipõrandaid kerge hooldada. Omades seejuures kõrget kulumiskindlust, on need väga laialdaselt kasutatud suure käidavusega ühiskondlikes hoonetes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Kristjan Rahu termopuidutootja ostis Läti saeveski
Kristjan Rahu suurosalusega termotöödeldud puitmaterjalide tootja Thermory ostis nüüd täielikult Läti saeveski VMS Timber SIA, millest enne kuulus Thermoryle pool.
Kristjan Rahu suurosalusega termotöödeldud puitmaterjalide tootja Thermory ostis nüüd täielikult Läti saeveski VMS Timber SIA, millest enne kuulus Thermoryle pool.