• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estiko laiendab E-Kaubamaja Tartus

  Kümme miljonit krooni maksnud uusehitisi ning E-Kaubamaja vana korpust ühendab kaubamaja-sisene E-tänav.
  Parkimismaja esimeselt korruselt pääseb toidupoodi ja mõlemalt korruselt E-Kaubamajja.
  Reedel hindas objekte vastuvõtukomisjon, kes jäi tehtuga rahule. Spari toidupoe ja selle kõrval asuva kahekordse parkimismaja ehitas Tartu ehitushirma AS Linnaehitus, E-Kaubamaja uue osa AS Lähte.
  Linnaehituse direktor Alar Kroodo sõnul oli 110 autole ette nähtud parkimismaja ehitusel tellija, projekteerija ASi Tari ning ehitaja koostöö hea.
  Kaubanduskeskust läbival 110 meetri pikkusel E-tänavaks nimetatud kaubatänaval kaupleb 36 firmat 43 erineva kauplusega ja tegutseb 11 bürood.
  Kokku on kaubanduskeskuses 3360 ruutmeetrit müügipinda, 1300 m² büroopinda, 1500 m² üldkasutatavat pinda ja 800 m² lao- ning abipinda.
  Estiko infojuhi Ilona Leiva sõnul on Estiko korduvalt taotlenud Tartu linnavalitsuselt nimetada E-Kaubamaja esine Tehase tänava lõik E-tänavaks. Nimemuutust on põhjendatud sellega, et paralleelselt selle tänava lõiguga jookseb teine Tehase tänav.
  «Linnavalitsus on meie soovi suhtunud umbes nii, et mis nad eputavad tuntud teleseriaaliga,» rääkis Leib. «Kirjeldatud juhul on tegu eelkõige kaubamärgiga. Las linnavalitsus leiab teise firma, kes on nii palju ühte tänavasse investeerinud kui meie.»
  AS Estiko on kahte Tehase tänavat ühendavasse E-tänavasse investeerinud Ilona Leiva andmeil 21 miljonit krooni.
  E-Kaubamaja direktori Rait Abrase kinnitusel on Tartus nüüd tänav, mille ääres kasvavad palmid ja kus ei teki talvel probleeme lumekoristusega.
  «Kaubanduskeskusel on nüüd ühe sissepääsu asemel neli, mis muudab külastamise kliendile mugavamaks,» loetles Rait Abras keskuse plusse. «Lisaks muudab parkimismaja auto parkimise kliendile palju turvalisemaks.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.