• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rublamüüjad said ringkonnakohtus õiguse

  Riigiprokuratuuri prokurör Urmas Tammiksaar väitis oma protestis, et linnakohus motiveeris oma otsust valesti. Tema arvates ei tõlgendatud õigesti rahareformikomitee volitusi ja dekreeti rublade müügi kohta. Sellest tulenevalt nõudis prokurör Agu Kivimägi, Marek Strandbergi ja Tiit Pruuli karistamist 3000kroonise rahatrahviga.
  Ringkonnakohtu kriminaalkolleegium Jüri Paabi eesistumisel jättis apellatsioonprotesti rahuldamata ning linnakohtu otsuse jõusse.
  Strandbergi kaitsja vandeadvokaat Aare Raig pidas prokuröri protesti analoogselt süüdistusega küllaltki süsteemituks ja formaalseks. Otsust kommenteerides arvas ta, et ilmselt jäid prokuröri väited ka ringkonnakohtu silmis nõrgaks. «Ega muud polnudki oodata,» leidis Raig.
  Tammiksaar ei osanud veel öelda, kas ta ka ringkonnakohtu otsuse peale protesti esitab. Ka ei osanud prokurör veel seletada motiive, millest lähtudes kohus otsuse tegi.
  ASi Maag omanike Marek Strandbergi ja Agu Kivimägi tehinguid on alates käesoleva aasta märtsist uurinud ka maksuamet, kes on pidanud ses suhtes kirjavahetust Soome maksuametiga. On teada, et 1993. aastal, mil toimusid rublamüügitehingud, laekus Soomes registreeritud Maag OY arvele Hansapangas üle 17 miljoni dollari, mis suuremas osas sularahana välja võeti.
  Maksuameti peadirektor Kalev Järvelill ütles, et maksuamet revisjoni tulemusi ei avalikusta ega kommenteeri. Maksuameti andmeil ASil Maag 1996. aasta 1. septembri seisuga maksuvõlgnevusi ei olnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.