• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autovaruosade turg korrastub

  Autovaruosade kaupluseketti omava ASi Aave juhatuse esimees Aare Hirv ütles, et firma teeb koostööd kaheksa Saksamaa tehasega, kes valmistavad autotootjatele osi. Mingeid vahendajaid Hirve sõnul Aave ei kasutada, sest see võimaldab müüa võimalikult madalate hindadega. Samas lisas ta, et paljude nende Eesti konkurentide puudus ongi just see, et puuduvad otsekontaktid ning kaupa tarnitakse vahendajate kaudu.
  Tema sõnul saab nende kauplustest osta varuosi kõikidele Saksamaal toodetavatele autodele. Aare Hirve hinnangul on nende turuosa Eestis raske hinnata, kuid kuna ligi 60 protsenti Eestis sõitvatest autodest on toodetud Saksamaal, ollakse tema sõnul siiski edukamate hulgas.
  Hirve sõnul ületab nende kuu käive 1,5 miljonit krooni ning nende turuosa on Eestis suur selliste automarkide osas nagu Audi ja Volkswagen. Neile peaks lisanduma ka Opel, rääkis Hirv.
  Hirve ütlusel saab autoomanik nende kauplustest kauba tavaliselt kohe kätte, sest iga päev on neil müügil 3000 kaubaartiklit. Ta ütles, et nii nagu paljud konkurendid, on ka nemad keskendunud laomüügile.
  Hirve sõnul suudetakse varuosi pakkuda autodele alates 70ndate aastate algusest kuni tänapäevani välja. Tema ütlusel pole aga mõtet nii vanadele autodele enam varuosi hankida, sest need maksavad kohati rohkem kui auto ise.
  Aavel on üle Eesti viis kauplust, neist kaks Tallinnas ning ülejäänud Pärnus, Tartus ja Haapsalu-Ristil. Üleeile Tallinnas avatud kaupluses pakutavate Sachsi varuosade osakaal on näiteks Saksamaa turul 38 protsenti.
  Monroe varuosad, mida Saksamaal palju müüakse, Eesti oludes Hirve sõnul eriti hästi ei sobi, sest tema arvates on siinsed teed näiteks Monroe pakutavate amortide jaoks liiga halvad, mistõttu tuleb neid sagedasti vahetada.
  Monroe toodangut Eesti turul pakkuv Eesti Veoautovaruosade ASi direktor Vambola Tõnissoo ütles, et Aave on küll edukas oma poeketi raames, kuid hulgifirmana ta seda veel pole.
  Tõnisoo rääkis, et lähiajal peaks tema andmetel Sachsi varuosadega Eesti turule tulema soomlased.
  Tõnissoo ütles, et olukord autovaruosade turul on stabiliseerumas. «Pisitegijad hakkavad välja surema,» lisas ta. Lisaks on üha enam firmasid, kes sõlmivad tehastega otselepinguid ning lõpetavad kauba toomise Soome vahendajate kaudu. Tõnissoo ütles, et enamik suuremaid autovaruosi müüvaid firmasid pakuvad kaupa, mida kliendil on võimalik kohe laost kätte saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.