29. september 1996 kell 22:00

Välisfinantseerigu eeldused

Suhtlemise avatus ja sügavus varieerub sõltuvalt konkreetsest olukorrast. Sellele, kes peab äris kiiresti kontakte sõlmima ning saavutama partneri usalduse, on toeks kokkuleppelised suhtlemismallid -- etikett. Igas suhtlevas inimeste paaris või grupis näitab viisakusmärkide vahetamise järjekord, alates esimestest tervitussõnadest ja esitlemisest, keda kohalolijatest nähakse hetkel kõrgeimal positsioonil olevana, keda teisena, kolmandana jne. Kõige mastaapsemate ürituste korraldamisel tuleks lähtuda välisministeeriumi protokolliosakonna koostatud institutsioonide hierarhiast. Asutustes järgib suhtlemisetikett ametipostide hierarhiat -- seda niikaua, kuni tegemist on töise olukorraga. On meeldiv, kui pidulikumate sündmuste puhul pääseb esikohale seltskondlik etikett: sel puhul on esimeste viisakusmärkide saaja alati daam ja alles seejärel teda saatev härra, olgugi ta tunnustatud tippjuht või mainekas ärimees.

Hetkel kuum