2. oktoober 1996 kell 22:00

Kaubavedu sadamate kaudu langes 2 protsendi võrra

Möödunud aasta esimesel poolaastal läbis Eesti sadamaid 7,5 miljonit tonni kaupa võrreldes 7,4 miljoni tonniga käesoleval aastal.

Statistikaameti andmetel vähenes kaupade vedu sadamate kaudu tänavu eriti teises kvartalis, mil võrreldes möödunud aasta teise kvartaliga vähenes kaubavedu 12% võrra.

Statistikaameti andmetel on tänavu teises kvartalis sadamate kaudu vähem veetud teravilja ja metalli. Suurenenud on seevastu naftasaaduste vedu.

Tallinna Sadama tootmisdirektor Yrjö Saarinen ei osanud öelda, miks kaupade vool statistikaameti andmetel sadamate kaudu vähenes. Tema teada on näiteks Tallinna sadamat läbinud esimese üheksa kuuga ligi neli protsenti rohkem kaupa võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Tallinna sadam hõlmab ligi 90 protsenti Eesti sadamaid läbivast kaubavoost.

Teede- ja sideministeeriumi mereosakonna juhataja Lembit Mõtliku arvates on statistilised andmed sadamate kohta ekslikud. Tema sõnul sõltub palju sellest, kas statistika peegeldab kõiki kaubavedusid või mitte.

Hetkel kuum