• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubavedu sadamate kaudu langes 2 protsendi võrra

  Möödunud aasta esimesel poolaastal läbis Eesti sadamaid 7,5 miljonit tonni kaupa võrreldes 7,4 miljoni tonniga käesoleval aastal.
  Statistikaameti andmetel vähenes kaupade vedu sadamate kaudu tänavu eriti teises kvartalis, mil võrreldes möödunud aasta teise kvartaliga vähenes kaubavedu 12% võrra.
  Statistikaameti andmetel on tänavu teises kvartalis sadamate kaudu vähem veetud teravilja ja metalli. Suurenenud on seevastu naftasaaduste vedu.
  Tallinna Sadama tootmisdirektor Yrjö Saarinen ei osanud öelda, miks kaupade vool statistikaameti andmetel sadamate kaudu vähenes. Tema teada on näiteks Tallinna sadamat läbinud esimese üheksa kuuga ligi neli protsenti rohkem kaupa võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Tallinna sadam hõlmab ligi 90 protsenti Eesti sadamaid läbivast kaubavoost.
  Teede- ja sideministeeriumi mereosakonna juhataja Lembit Mõtliku arvates on statistilised andmed sadamate kohta ekslikud. Tema sõnul sõltub palju sellest, kas statistika peegeldab kõiki kaubavedusid või mitte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.