• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Termoili torujuhe kolib ümber seitmendale kaile

  Torujuhtme viimine sadama kuuendalt kailt seitsmendale peab saama valmis järgmisel teisipäeval, ütles Panfilov. Seni laadis Termoil kokkuleppe kohaselt REga Tallinna Sadam laevadele masuuti kuuendalt kailt, kuhu torujuhe oli ajutiselt paigaldatud.
  «Kuues kai anti Termoilile ajutiselt kasutada, sest nad tahtsid hakata laadima enne esimest juulit,» põhjendas Tallinna Sadama arendusdirektor Aare Kitsing. «Andsime loa, aga nad ei laadinud mais-juunis ühtegi laeva.»
  Pärast kütusetoru teisaldamist jätkub kuuendal kail söe-, puidu- ja puisteainete laadimine, sõnas Kitsing.
  Nädalas laadib Termoil üks-kaks tankerit, mille täitmine võtab kuni kaks päeva aega, lausus Oleg Panfilov.
  Torujuhtme ümberlülitamine ja seitsmendale kaile uue toru paigaldamine Panfilovi sõnul Termoili tööd ei sega.
  Rohkem mõjutab laadimist masuudi eelsoojendamine, sõnas Panfilov. Torujuhtmeid pidi pumbatav masuut on soojendatud kuni kuuekümne soojakraadini, et kütus tsisterni seinte külge ei jääks. «Soojendamisprotsess võtab aega, praegu on juba öösel külmakraadid,» märkis Panfilov.
  Panfilovi sõnul on alates juulist, kui Termoili torujuhe käivitati, laevadele laaditud masuudi kogus pidevalt suurenenud. Juulis läbis torujuhet tema sõnul 20 000 tonni, augustis 70 000 tonni ja septembris 130 000 tonni masuuti.
  Iga kütusetonni pealt laekub Termoili torujuhtme ehitamise ettemaksu teinud USA kontsernile Coastal kolm USA dollarit (36 krooni). «Seega on juba üle poole miljoni dollari (6 mln krooni -- toim) makstud,» kinnitas Panfilov.
  Coastal Corp finantseeris Termoili torujuhtme ehitamist 17,5 miljoni dollariga (214 mln krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.