8. oktoober 1996 kell 22:00

Kas erakonnad on ettevõtjate lootusi täitnud?

Parteid ei ole täitnud inimeste lootusi ja nad tuleb kindlasti kiiresti ümber valida, kui valimised tulevad.

Näiteks maksude osas on nende tegevus allpool igasugust arvestust. Kes võimule saab, see hakkab kohe mõtlema, kuidas maksukoormust suurendada. Ühest küljest on see paratamatus, et maksukoormus suureneb, aga kõike tuleb mõistuse piirides teha. Mitte nii et ettevõtlusest viimast välja pigistada.

Praegu on kõige kurvem see, et meil pole ühtegi erakonda, kes sada protsenti ettevõtja eest seisaks.

Igas erakonnas on küll käputäis inimesi, kes on selliste vaadetega, mis lähevad ettevõtjatele peale, kuid nende mõju jääb märkamatuks.

Kõige suurem ärimeeste huvide kaitsja on hetkel üldlevinud arvamuse kohaselt reformierakond, kuid ka nemad pole suutnud tegelikult midagi konkreetset korda saata.

Siiski loodan, et poliitikutel on taipu kujundada majandust tulevikus ettevõtjasõbralikumaks.

Mina olen ametis sajaprotsendilise linna osalusega aktsiaseltsis. Linn aga on nii mitmete poliitiliste mõjude all, et minul ei ole töövõtjana nendele just kõige otstarbekam hinnangut anda. Kindral Einseln hakkas ka sekkuma poliitikasse ja mis sellest välja tuli? Selle tõttu ei tahaks ma lõpetada samamoodi ega Lauluväljakule, mis on kultuurikoht, kahju tekitada.

Tahaks olla poliitiliselt sõltumatu ja mitte kritiseerida avalikult erakondi. Hoiaksin oma eelistused sügaval südamesopis, nagu usuküsimuse, mis on igaühe privaatprobleem.

Eks seda saa valimissedelil välja öelda, kelle poolt ma olen. Lauluväljaku direktorina saan öelda nii palju, et olen nõus tegema head koostööd kõigi korralike, kultuurisõbralike erakondadega, kui nende antud lubadused ei jää ainult lubadusteks. Tolerantsus annab meile parema tulemuse, kui mingi kindla poliitilise jõu eelistamine. Lauluväljak ei ole Savisaare rahvarinnete kokkukutsumise plats ega kellegi teise ruupor.

Hetkel kuum