9. oktoober 1996 kell 22:00

Korvpalliklubi jätkab firma pankrotist hoolimata

Pankrotiavalduse esitanud hotelli Palace nõue Tallinna Korvpalli ASi vastu on 94 000 krooni, millest 26 000 krooni moodustavad viivised. Firma ajutine pankrotihaldur Ingrid Proos ütles, et aktsiaseltsi koguvõlgnevus oli augusti seisuga 1 546 000 krooni. Kõige rohkem on firma võlgu Eesti Televisioonile, 750 000 krooni. Tallinna Korvpalli ASi bilansiline kahjum on 1,6 mln krooni.

Firma reaalne vara koosneb Proosi sõnul ühest vanast BMWst ja pangakontol olevast 4700 kroonist. Halduri meelest puuduvad ka vara tagasivõitmise võimalused.

Kuna pankrotivarast ei jätku pankrotikulude katteks, tegi ajutine pankrotihaldur ettepaneku lõpetada firma pankrotimenetlus selle raugemise tõttu ja kustutada aktsiaselts ettevõtteregistrist. Nii Ingrid Proos kui Aivar Ennok viitasid, et Tallinna Korvpalli ASi maksejõuetuse tingis firma juhtkonna liigne usaldus projektijuhi Merike Valsi vastu.

Vals on sõlminud mitu aktsiaseltsile kahjulikku tehingut, tema vastu on algatatud kriminaalasi seoses reisipettusega.

Tallinna Korvpalli ASi juhatuse esimees Olaf Herman ütles, et aktsiaseltsi loomise algne idee oli saada finantstoetust Eesti meeste korvpalliliigas mängivale BC Tallinnale. Samas lisas ta, et Tallinna Korvpalli AS ja mittetulundusühinguna tegutsev BC Tallinn pole juriidiliselt seotud.

Herman tunnistas, et BC Tallinna praegune rahaline seis pole kiita ja selleks, et hooaja lõpuni vastu pidada, läheb vaja täiendavaid summasid. 19. oktoobril alustab BC Tallinn Eesti korvpalliliiga mänge, klubiga on selleks hooajaks liitunud ka Eesti üks paremaid tagamängijaid Rauno Pehka.

Hetkel kuum