14. oktoober 1996 kell 22:00

EK ootab bensiini hinna tõusuga

EK plaanis selle nädala algul ajutist hinna alandamist oma tanklates, sest kolmapäeval täitub viis aastat EK loomisest, rääkis Mati Ruul. Nüüd ei ole tema sõnul konkurentide hinnamuutusest tingituna vaja EK tanklates hindu muuta, sest bensiin on odavam kui teistes suurtes kettides. Nädalavahetusel tõusis bensiini hind 15 senti liitrilt Neste, Statoili ja AA-Tradingule kuuluvates Alexela ja Autokütuse tanklates. Hinnatõusu põhjendati maailmaturu hinna tõusmisega.

«Paar päeva tahaks vaadata, mis turul toimub, eelmise nädala lõpp oli väga tormiline,» kommenteeris Mati Ruul. Tema sõnul on viimase nädala jooksul bensiini hulgimüügihind tõusnud 20 senti liitrilt. «Kui täna-homme kinnitab, et tõus jätkub, siis peame nädala lõpul meiegi hinda tõstma,» kinnitas Ruul eile.

Majanduslikult oleks tulnud hinda tõsta juba eelmisel nädalal, aga hinnakomisjon otsustas seda enne aastapäeva mitte teha, ütles EK finantsdirektor Ardo Ojasalu.

EK selle aasta kaheksa kuu realiseerimise netokäive oli 341,4 miljonit krooni ja kahjum 7,4 miljonit krooni. Eelmisel aastal samal ajal oli EK kasum 11,5 miljonit krooni.

Hetkel kuum