• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EK ootab bensiini hinna tõusuga

  EK plaanis selle nädala algul ajutist hinna alandamist oma tanklates, sest kolmapäeval täitub viis aastat EK loomisest, rääkis Mati Ruul. Nüüd ei ole tema sõnul konkurentide hinnamuutusest tingituna vaja EK tanklates hindu muuta, sest bensiin on odavam kui teistes suurtes kettides. Nädalavahetusel tõusis bensiini hind 15 senti liitrilt Neste, Statoili ja AA-Tradingule kuuluvates Alexela ja Autokütuse tanklates. Hinnatõusu põhjendati maailmaturu hinna tõusmisega.
  «Paar päeva tahaks vaadata, mis turul toimub, eelmise nädala lõpp oli väga tormiline,» kommenteeris Mati Ruul. Tema sõnul on viimase nädala jooksul bensiini hulgimüügihind tõusnud 20 senti liitrilt. «Kui täna-homme kinnitab, et tõus jätkub, siis peame nädala lõpul meiegi hinda tõstma,» kinnitas Ruul eile.
  Majanduslikult oleks tulnud hinda tõsta juba eelmisel nädalal, aga hinnakomisjon otsustas seda enne aastapäeva mitte teha, ütles EK finantsdirektor Ardo Ojasalu.
  EK selle aasta kaheksa kuu realiseerimise netokäive oli 341,4 miljonit krooni ja kahjum 7,4 miljonit krooni. Eelmisel aastal samal ajal oli EK kasum 11,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.