• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti ettevõtteil läheb paremini

  Ettevõtete brutokasum oli teises kvartalis kokku 4 miljardit krooni. Ettevõtted said suuremat kasumit tänu tasuvamale tootmistegevusele ja netokäibe kasvule, teatas statistikaamet.
  Teises kvartalis oli Eesti ettevõtete realiseerimise netokäive kokku 33 miljardit krooni, mis oli kasvanud käesoleva aasta esimese kvartaliga võrreldes 11%. Eelmise aasta samal perioodil oli kasv ainult viis protsenti. Kõige suurem oli 1996. aasta teises kvartalis netokäibe kasv kalandusettevõtetes, selgus statistikaameti andmetest.
  Krabi imitatsiooni makrat valmistava ASi Makrill kommertsdirektori Jaan Lahtvee sõnul ei müünud Makrill oma toodangut teises kvartalis rohkem kui selle aasta esimeses kvartalis. Küll on läbimüük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenenud 10 protsenti, ütles ta. Makrill müüb poole oma toodangust Eestis ja poole Lätis, Leedus ning Ukrainas.
  ASi Viru Rand müügidirektori Jaak Pruunese sõnul on nende toodangu müük sellel aastal stabiilselt suurenenud. Tema ütlusel olid kolmanda kvartali tulemused veelgi paremad kui teises kvartalis. «Eriti hästi lähevad idaturul meie sprotid,» ütles ta.
  ASi Paljassaare Kalatööstus müügidirektor Mauno Leppik rääkis, et nende ettevõtte jaoks on kõige edukamad tavaliselt aasta esimene ja teine kvartal. Küll on teises kvartalis Paljassaare kalatööstuse läbimüük suurenenud, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. 1995. aasta teises kvartalis müüs Paljassaare kalatööstus 1024 tonni külmutatud kalapulki ja 1996. aasta teises kvartalis 1424 tonni.
  Languse eelmise aasta müügitulemustes põhjustas Paljassaare kalatööstuse jaoks Soome liitumine Euroopa Liiduga, ütles Leppik. Sellel aastal orienteerusime ümber Venemaa ja Ukraina turule, lisas ta.
  Makrat valmistava ASi Makrill kommertsdirektori Jaan Lahtvee sõnul ei müünud Makrill oma toodangut teises kvartalis rohkem kui esimeses kvartalis.
  Läbimüük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on suurenenud kümme protsenti, ütles ta. Makrill müüb poole oma toodangust Eestis ja poole Lätis, Leedus ning Ukrainas.
  ETK Pärnu Kalamajandi tegevdirektor Enn Truuts ütles, et Pärnu kalamajandi netokäive kasvas teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga, mis on tingitud tootmise sesoonsest iseloomust. Rohkem on tema sõnul käive kasvanud aga võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
  Pärnu kalamajand prognoosib selle aasta käibeks 33 miljonit krooni, eelmise aasta käive oli 22 miljonit krooni. Netokäive kasvab tänu kalakonservide ekspordi suurenemisele, lausus Truuts. Pärnu kalamajand ekspordib 97 protsenti toodangust Venemaale, Ukrainasse, Valgevenesse ja USAsse.
  Statistikaameti andmed ettevõtete finantsnäitajate kohta põhinevad ettevõtete kvartaalsetel statistilistel aruannetel, mille esitavad Eestis registreeritud ettevõtted.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Vähemalt 11 juhtimispärli Eesti tippudelt: kuidas taluda vallandamise valu ja tipuüksindust
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Enefit Green investeerib Kirde-Eestis tuuleparki 28 miljonit
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.