15. oktoober 1996 kell 22:00

Olümpiaülekanded suvel vaadatuimad

Enimvaadatumate saadete pingerida juhib jalgratta trekisõidu ülekanne 26. juulil, millel oli Eestis 325 000 vaatajat. «See moodustab kõigist üle 12 aasta vanustest televaatajatest 25,3 protsenti,» kinnitas Baltic Media Factsi suunajuht Hanno Kindel. 26. juuli õhtul võistles Erika Salumäe trekisprindi veerandfinaalis.

35 juulikuu populaarsemast saatest olid 34 Eesti televisiooni ekraanil ja üks, «Mason Eestis», Kanal 2 ekraanil. Augustis jõudis lisaks ETV-le ja Kanal 2-le pingeritta ka TV3 ühe filmi ja seriaaliga. BMFi uuringust selgub, et ka augustis enimvaadatud telesaated olid olümpiaülekanded. Atlanta mängud lõppesid 4. augustil.

TV3 programmidirektori Toomas Lepa kinnitusel töötas TV3 suve tõttu juunist augustini kokkuhoiurezhiimil. «Me ei näidanud selle aja jooksul uusi seriaale ega filme,» kinnitas Lepp. Kokkuhoid polnud tingitud Atlanta olümpiamängudest, lisas ta.

Kanal 2 reklaamidirektor Kris Taska ütles, et Kanal 2 ei pingutanud suvel, sest siis ei vaadata palju telerit. «Olen meie suvise vaadatavusega rahul,» lausus ta. Taska kinnitusel on Kanal 2 vaadatavus aasta algusest saadik pidevalt tõusnud. «Kui TV3 eetrisse tuli, oli tema ümber palju kära. Hiljem inimeste huvi TV3 vastu jahtus ja nad pöördusid tagasi vanade harjumuste juurde,» põhjendas ta. Taska lisas, et Kanal 2 on Eesti vaadatavaim erakanal.

Hanno Kindeli sõnul vaatasid mehed-naised suvel televiisorit enam-vähem võrdselt. Ta lisas, et ka varem on spordivõistluste ülekanded suurendanud telerivaatajate hulka. Näiteks suusatamise tiitlivõistlused ja tänavuse Tartu maratoni ülekanne, täpsustas ta.

Juulis suurenes ühe nädala jooksul telerivaatamisele kulunud aeg juuniga võrreldes kahe tunni ja 22 min võrra, ulatudes kokku 24 tunni ja 14 minutini. Augustis langes see 22 tunni ja 55 minutini.

Juulikuine päevikuuring hõlmas perioodi 03.--30. 07. Küsitleti 1409 üle 12aastast Eesti elanikku. Vahemikus 31.07--27.08 täitis BMFi päevikut 1428 inimest.

AS BMF korraldab pidevat tele- ja raadioauditooriumi päevikuuringut alates eelmise aasta septembri lõpust.

Hetkel kuum