Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsuse vahetus üleval

  «Kui öeldakse, et ma ei saa tööga hakkama, pean siis hoolega pingutama,» ütles eile valitsuse istungile tõttav välisminister Siim Kallas. Tema sõnul pole reformierakond kunagi rääkinud erakorralistest valimistest.
  «Ka valitsuskoalitsioonist lahkumisest ei hakanud meie rääkima, vaid meile esitati pretensioonid, et me ei saa oma tööga hakkama,» jätkas Kallas.
  Tema sõnul on üsna ebaloomulik töötada koalitsioonis, kus tööviljad pööratakse enda vastu. Kas reformierakond jätkab valitsuskoalitsioonis, otsustatakse Kallase sõnul novembri alguses erakonna volikogu koosolekul.
  Küsimusele, mida heidab peaminister Tiit Vähi ette reformierakonna ministrite tööle, vastas peaminister: «Selle teema avalik osa on minu jaoks ammendatud.»
  Vähi sõnul on ainus suurem lahkarvamus koonderakonna ja reformierakonna vahel peaministri koha osas. «Pean seda poliitilises võitluses loomulikuks ega heida seda kellelegi ette,» ütles ta.
  Siim Kallas teatas, et temal pole peaministri küsimuses koonderakonnaga mingit lahkheli.
  Tiit Vähi märkis, et ta ei usu, et kohalike volikogude valimistulemustel on väga suur mõju koalitsiooni koosseisule. Ta lisas, et pooldab koostöö jätkumist ka pärast Siim Kallase poolt varem välja käidud 7. novembrit, mil lõpeb Eesti eesistujamaa roll Euroopa nõukogus.
  Koonderakonna fraktsiooni esimehe Mart Siimanni sõnul on võimalik, et mingite kompromisside hinnaga jätkab senine koalitsioon tegevust ka pärast kohalikke valimisi, kuigi praegused lahkhelid on tõsisemad kui aasta alguses.
  Mõõdukate fraktsiooni liige Vambo Kaal avaldas arvamust, et aastavahetust valitsuskoalitsioon üle ei ela. «Normaalses parlamentaarses riigis ei saa koalitsioon koos püsida, kui valitsus ja ministrid ütlevad riigikogus olevatele koalitsiooniliikmetele ette, kuidas nad peavad hääletama,» põhjendas Kaal.
  Tema sõnul pole vaja otsida põhimõttelisi vastuolusid, mis koalitsioonis valitsevad. «Mehhanism, mis ei lase koos töötada, seisneb selles, et kogu aeg püütakse teineteisele ära teha,» lausus Kaal.
  Ta leidis, et pärast kohalike omavalitsuste valimistulemuste teatavakssaamist muutuvad jõuvahekorrad, mis annab reformierakonnale võimaluse valitsuses ja parlamendis tugevamat survet avaldada ja surve ongi see, mis riigikogu laiali paiskab.
  «Ma arvan, et Eestile oleks kõige kasulikum, kui enne 12. märtsi riigikogu koosseis laiali läheks, see hoiab riigi raha kokku, kuna 13. märtsil saab parlamendil kaks aastat täis ja riigikogu on välja teeninud sotsiaalsed garantiid,» rääkis Kaal.
 • Hetkel kuum
Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Konkurentsiameti juht kaotas ametnike 13nda palga: mulle ei mahtunud see pähe
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Raadiohitid: kinnisvara hind jõuab aastaga tippu
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Heleniuse kinnisvaraarendus sai Kaamose taustaga juhi
Joakim Heleniusele kuuluva Trigon Capital Groupi kinnisvaraarenduse juhiks sai Kaamos Ehitus OÜ tegevjuhina töötanud Alo Nõmmik, teatas ettevõte.
Joakim Heleniusele kuuluva Trigon Capital Groupi kinnisvaraarenduse juhiks sai Kaamos Ehitus OÜ tegevjuhina töötanud Alo Nõmmik, teatas ettevõte.