• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EK ja AA-Trading nõuavad tollilt kütuse vabastamist

  Poole aastaga, mil kütus Maardus ASide Termoil ja Petkam terminaalides seisab, on firmad kahju kandnud kokku 10,2 miljonit krooni, kinnitasid EK peadirektor Henn Pärn ja AA-Tradingu peadirektor Heiti Hääl eile ühiselt korraldatud pressikonverentsil.
  Kulude arvutamisel arvestasid firmajuhid kütuse hoidmiskulusid terminaalis, pangaintresse, aurustumisest tingitud kütusekadu ja suvist diislikütust, mida on talvel võimatu müüa.
  Tolliamet erikonfiskeeris suvel ASi Parevek Eestisse toodud kütuse, sest maaletooja müüs kütuse edasi enne lõppdeklaratsiooni vormistamist ja maksude tasumist. Selle otsuse tühistas halduskohus 11. oktoobril ja saatis asja uuesti tolliametile arutada.
  Halduskohtu otsus erikonfiskeerimine tühistada on täna jõus, kinnitas EK esindaja kohtuvaidluses Marti Hääl. Kui ka toll esitab kaebuse, nagu on avalikult kuulutatud, siis see ei peata tolli kohustust kaup vabastada, selgitas ta. «Toll eirab täna kohtu otsust, mis on jõus,» väitis Marti Hääl.
  Halduskohtu otsus jõustub tõepoolest selle teatavaks tegemisega, kuid see ei võta meilt veel õigust edasi kaevata, kommenteeris kütusefirmade väiteid, et toll oleks pidanud kohe pärast halduskohtu otsust kütuse vabaks laskma, tolliametit esindav vandeadvokaat Aivar Pilv.
  Pilve sõnul pole seadustikus kirjas, et halduskohtu otsus kuulub viivitamatule täitmisele. Ta pidas ebanormaalseks, et toll hakkab täitma otsust, mida ta kavatseb edasi kaevata, vaidlus on ju alles pooleli.
  Pilve sõnul jõuab tolliameti apellatsioon kohtusse ilmselt homme.
  AA-Tradingu ja EK väited, nagu oleks erikonfiskeeritud kütuse pealt kogu vajalik käibe- ja aktsiisimaks riigile tasutud, ei leidnud Pareveki kohtuprotsessil tõendamist. Nagu ütles viimasel kohtuistungil vandeadvokaat Jüri Leppik, Pareveki toodud kütus erikonfiskeeritigi just põhjusel, et riigimaksed olid tasumata.
  EK selle aasta kaheksa kuu kahjum oli 7,4 miljonit krooni ja AA-Tradingul 3 miljonit krooni.
  Henn Pärna ja Heiti Hääle väitel on kahjumi üks põhjus ka tolli tegevus, teine põhjus on bensiini hinna tõus maailmaturul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.