• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õigusabi Interneti kaudu

  William Cronenberg III advokaadibüroost Sorainen lausus, et juristid laias maailmas kasutavad Interneti abi klientide leidmisel, nendega suhtlemisel ning info hankimisel. «Näiteks õnnestus mul ühe kliendi tarbeks hankida dokumente Interneti kaudu USA kongressi raamatukogust, mis asub Washingtonis,» ütles Cronenberg, «vastasel korral oleksin pidanud ise Ameerikasse sõitma või kasutama mõne kalli USA advokaadibüroo teenuseid.»
  Tema sõnul hakkasid advokaadid Interneti kaudu alles hiljuti klientidega suhtlema ja USAs on selle teenuse populaarsus kiiresti kasvanud. Peale kongressi raamatukogu on Internetis saadaval suures koguses teisi juristide tööks vajalikke infobaase, näiteks maailma tuntum info- ja õigusalane infobaas Lexis-Nexis.
  Cronenberg ei välistanud, et tulevikus võivad juristid Eestis teha Interneti vahendusel õigusalast tööd klientidele üle terve maailma.
  Cronenberg ütles, et suhtleb Interneti kaudu nii klientidega kui ka partneritega teistest advokaadibüroodest. Internet sobib tema sõnul hästi konsultatsioonide edastamiseks, oluliste asjade puhul tahavad kliendid advokaadiga isiklikult kokku saada.
  Toomas Taube advokaadibüroost Tark & Co ütles, et Eesti kliendid eelistavad pigem ise kohale tulla kui Interneti kaudu suhelda. «Vähemalt esimene kontakt advokaadiga peab toimuma isiklikul pinnal,» ütles Taube.
  Tema sõnul pole Eesti advokaadibürood veel jõudnud sammu pidada USA advokaadibüroodega, mis klientidele isegi avalduse blanketid koju kätte saadavad.
  Tõnis Tamme advokaadibüroost Teder & Tark põhjendas Eesti advokaatide Interneti-ükskõiksust Euroopa eeskujuga. Nii näiteks ajavat Inglise advokaadid veel tänaseni asju faksiaparaadi ja diktofoniga. Arvutite kasutamine on Euroopa advokaatidele võõram kui USA kolleegidele, märkis Tõnis Tamme.
  Tamme sõnul on peamine takistus Interneti-suhtlemisel korraliku maksustamisvõi-maluse puudumine Eestis. «Senikaua, kuni me ei tea, kuidas klient meile Interneti kaudu maksma hakkab, ei saa me sellist teenust pakkuda,» lisas ta.
  Samuti märkis Tamme Eesti advokatuuri negatiivset hoiakut igat sorti reklaami suhtes, seal hulgas ka Interneti-reklaam, kuna kontinentaal-Euroopa sügavad õigusalased traditsioonid ei pea Ameerika-stiilis enesereklaami heaks tooniks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.