Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õigusabi Interneti kaudu

  William Cronenberg III advokaadibüroost Sorainen lausus, et juristid laias maailmas kasutavad Interneti abi klientide leidmisel, nendega suhtlemisel ning info hankimisel. «Näiteks õnnestus mul ühe kliendi tarbeks hankida dokumente Interneti kaudu USA kongressi raamatukogust, mis asub Washingtonis,» ütles Cronenberg, «vastasel korral oleksin pidanud ise Ameerikasse sõitma või kasutama mõne kalli USA advokaadibüroo teenuseid.»
  Tema sõnul hakkasid advokaadid Interneti kaudu alles hiljuti klientidega suhtlema ja USAs on selle teenuse populaarsus kiiresti kasvanud. Peale kongressi raamatukogu on Internetis saadaval suures koguses teisi juristide tööks vajalikke infobaase, näiteks maailma tuntum info- ja õigusalane infobaas Lexis-Nexis.
  Cronenberg ei välistanud, et tulevikus võivad juristid Eestis teha Interneti vahendusel õigusalast tööd klientidele üle terve maailma.
  Cronenberg ütles, et suhtleb Interneti kaudu nii klientidega kui ka partneritega teistest advokaadibüroodest. Internet sobib tema sõnul hästi konsultatsioonide edastamiseks, oluliste asjade puhul tahavad kliendid advokaadiga isiklikult kokku saada.
  Toomas Taube advokaadibüroost Tark & Co ütles, et Eesti kliendid eelistavad pigem ise kohale tulla kui Interneti kaudu suhelda. «Vähemalt esimene kontakt advokaadiga peab toimuma isiklikul pinnal,» ütles Taube.
  Tema sõnul pole Eesti advokaadibürood veel jõudnud sammu pidada USA advokaadibüroodega, mis klientidele isegi avalduse blanketid koju kätte saadavad.
  Tõnis Tamme advokaadibüroost Teder & Tark põhjendas Eesti advokaatide Interneti-ükskõiksust Euroopa eeskujuga. Nii näiteks ajavat Inglise advokaadid veel tänaseni asju faksiaparaadi ja diktofoniga. Arvutite kasutamine on Euroopa advokaatidele võõram kui USA kolleegidele, märkis Tõnis Tamme.
  Tamme sõnul on peamine takistus Interneti-suhtlemisel korraliku maksustamisvõi-maluse puudumine Eestis. «Senikaua, kuni me ei tea, kuidas klient meile Interneti kaudu maksma hakkab, ei saa me sellist teenust pakkuda,» lisas ta.
  Samuti märkis Tamme Eesti advokatuuri negatiivset hoiakut igat sorti reklaami suhtes, seal hulgas ka Interneti-reklaam, kuna kontinentaal-Euroopa sügavad õigusalased traditsioonid ei pea Ameerika-stiilis enesereklaami heaks tooniks.
 • Hetkel kuum
Lenno Uusküla: inflatsioon – mis tõi meid siia ja mis viib meid edasi?
Osa ettevõtteid saab hindu langetada, loodetavasti nad teevad seda, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Osa ettevõtteid saab hindu langetada, loodetavasti nad teevad seda, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tööstur praegusest olukorrast: õpetame töötajaid ümber, aga ei koonda
Oleme praegu keskendunud sellele, et oma töötajaid rotatsiooni korras ümber õpetada teistele töökohtadele, mis on tõhusamad, rääkis ventilatsiooniettevõtte ETS NORD juhatuse esimees Urmas Hiie.
Oleme praegu keskendunud sellele, et oma töötajaid rotatsiooni korras ümber õpetada teistele töökohtadele, mis on tõhusamad, rääkis ventilatsiooniettevõtte ETS NORD juhatuse esimees Urmas Hiie.
Kuulus fondijuht: käes on aktiivsete väärtusinvestorite hiilgeaeg Intervjuu aastaid turge edestanud fondijuhiga
400 miljonit dollarit haldav USA fondijuht Vitaliy Katsenelson usub, et "osta ja unusta"-strateegiast on lähikvartalitel vähe kasu. Äripäevale antud intervjuus tunnistab investor, et on vastuvoolu ujunud juba kümmekond aastat, kuid sellest hoolimata turge ületanud.
400 miljonit dollarit haldav USA fondijuht Vitaliy Katsenelson usub, et "osta ja unusta"-strateegiast on lähikvartalitel vähe kasu. Äripäevale antud intervjuus tunnistab investor, et on vastuvoolu ujunud juba kümmekond aastat, kuid sellest hoolimata turge ületanud.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Tele2 napsas Sõõrumaa tippjuhi endale
Tele2 Eesti uueks juhiks saab Margus Nõlvak, kes seni töötas Urmas Sõõrumaale kuuluva Forus Eesti juhatuse esimehena. Uuel kohal alustab ta 10. juulil.
Tele2 Eesti uueks juhiks saab Margus Nõlvak, kes seni töötas Urmas Sõõrumaale kuuluva Forus Eesti juhatuse esimehena. Uuel kohal alustab ta 10. juulil.
Cleantech: kuidas Eesti iduettevõte Bangladeshis maailma päästab
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Baltcap sai loa Hansabi ostuks
Balti erakapitalifond BaltCap sai Eesti konkurentsiametilt loa omandada Balti riikides turva-, makse- ja automaatseid süsteeme pakkuvast Hansab Groupist 70 protsenti.
Balti erakapitalifond BaltCap sai Eesti konkurentsiametilt loa omandada Balti riikides turva-, makse- ja automaatseid süsteeme pakkuvast Hansab Groupist 70 protsenti.
Endine praamikuningas seljatas kohtus vanad kamraadid Saaremaa Laevakompanii liikus lähemale pankrotist pääsemisele
Endise praamiärimehe Vjatšeslav Leedo firma Saaremaa Laevakompanii võitis kohtus ammuseid äripartnereid. Võib juhtuda, et Saaremaa Laevakompanii rabeleb nüüd pankrotist välja.
Endise praamiärimehe Vjatšeslav Leedo firma Saaremaa Laevakompanii võitis kohtus ammuseid äripartnereid. Võib juhtuda, et Saaremaa Laevakompanii rabeleb nüüd pankrotist välja.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.