28. oktoober 1996 kell 22:00

Tartu veevärgile intressita laen

Tänases Äripäevas on lugu Tartu veevärgist, kes topeltkäibemaksu võttes teenis 10 kuuga 1,5 miljonit krooni lisatulu. Tartu linnavalitsuse revisjonikomisjoni avastatud topeltmaksustamise eest sai Tartu veevärgi abonentosakonna juhataja Andrus Sepp noomituse. Tema enda sõnul ajas linnavalitsus teda lihtsalt segadusse. Ent muidugi, karmim karistus oleks firmasse nagu maast leitud poolteist miljonit krooni toonud töötajale ülekohtune. Üsna huvitav on aga teada saada, et eelmisel aastal topeltmaksutamisest laekunud raha jääb esialgu Tartu veevärgile, seevastu sellel aastal valesti makstud rahaga tehakse aasta lõpus tasaarveldus. Jääb üle ainult spekuleerida, kas Tartu veevärk oleks sel juhul, kui ülemaksustamine oleks jäänud avastamata, lipanud revidentidele sellest ise teatama. Võib-olla järgmisel aastal, kui ka selle aasta tulud oleks saanud esialgu ettevõtete protsendita laenuna Tartu veevärki jätta.

Hetkel kuum