• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eeluurimine oli puudulik

  Hulgifirmana tegutsenud L&O juhte süüdistatakse selles, et nad petsid ajavahemikul 1993. aasta maist kuni 1994. aasta märtsini riigilt välja enam kui 1,6 miljonit krooni. Süüdistuse kohaselt esitasid hulgimüüjad Saare maksuametile olematut käivet ja eksporti tõendavad dokumendid, mille järgi firma oli üle piiri toimetanud mitmesugust kaupa.
  L&O endist juhti Tõnu Osat kohtus esindav vandeadvokaat Jüri Leppik ütles, et kohtuistungil selgusid olulised rikkumised, mis olid tehtud eeluurimise käigus ja seda tunnistas ka riiklik süüdistaja. Leppik märkis, et isegi kui L&O pettis riigilt raha välja, ei saanud seda endale mitte konkreetsed üksikisikud, vaid firma.
  Süüdistuses on väidetud, et L&O deklareeritud kaupu kandsid tollidokumentidest läbi viis Võru maakonna tollitöötajat, kes ei kontrollinud, kas kaubad ja sõidukid tegelikult piiri ületasid.
  Maksupettust uurinud Saare uurimisbüroo direktori kohusetäitja Enn Pustak on kinnitanud, et sel teel vormistati üle 40 tollideklaratsiooni. Pustak on öelnud, et L&O ostis kaupa olematutelt firmadelt ja müüs seda edasi olematutele firmadele.
  L&O fiktiivsed tehingud tulid ilmsiks eelmise aasta kevadel, kui oli moodustatud uus firma AS Ellok. Elloki omanikud esitasid ise kohtule avalduse firma pankroti väljakuulutamiseks, mille kohus ka rahuldas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.