29. oktoober 1996 kell 22:00

Põlvas valmib lähiajal uus raamatukogu

Keskraamatukogu ehitatakse Põlva linnavalitsuse tellimusel. «Emiteerisime kümne miljoni krooni eest võlakirju ja ehitame selle eest uue raamatukogu, paneme koolimajale viilkatuse, võimla katus sai juba vahetatud,» ütles abilinnapea Aivar Kurusk.

ASi Simson teine tänavune suurem ehitustöö on Põlva Piima administratiivhoone renoveerimine, mille maksumus on üle nelja miljoni krooni, lausus ehitusfirma tegevdirektor Jaak Lätt. Simson võitis ka Ahja keskkooli ehituskonkursi ja renoveerib suures mahus Põlva haiglat.

Simson, mis tekkis endise Põlva KEKi baasil, on sellel aastal suurendanud oma käivet võrreldes eelmise aasta sama perioodiga üle kahe korra ja aastakäibeks prognoosib ehitusfirma 25 miljonit krooni.

Seni pole Simson Põlvamaalt kaugemal ehituskonkurssidel osalenud. «Küll on aga Tallinna ja Tartu ehitusfirmad käinud siin meiega konkureerimas,» märkis ehitusfirma juhatuse esimees ning üks neljast omanikust Enn Värton.

Ta lisas, et praegu on Põlvas ja selle ümbruses nii palju ehitustöid, et polegi jõudnud kaugemale minna. «Ka oma kontori renoveerimisele saame mõelda alles tänavu talvel, varem polnud lihtsalt aega ja ka raha sellega tegelda,» lisas Jaak Lätt.

Simson andis firma loomisel 1992. aastal tööd 40 inimesele, praegu on palgal 140 töötajat.

Hetkel kuum