4. november 1996 kell 22:00

Toidukaupade ekspordiks ja impordiks lubatud tollipunktid

Alates järgmise aasta 1. jaanuarist on lubatud toidukauba, toidulisandi, taimede ja taimsete saaduste Eesti tolliterritooriumile sissevedu ja väljavedu Eesti tolliterritooriumilt ainult kindlate tollipunktide ja -postide kaudu. Nendeks on Talinna linnasadam, Kopli, Muuga, Pärnu-, Lehtm- ja Roomassaare sadamad, Tallinna lennujaam, Narva ja Valga tollipunktid maanteel ja raudteel, Ikla ja Luhamaa maanteede tollipunktid ning Eesti Posti tollipunktides järelevalveametniku väljakutse korral.

Ainult väljakutse korral teostatakse järelevalvet ka Lehtma ja Roomassaare sadamates. Pärnu sadamas toimub järelevalve kella 8--16 ja Tallinna lennujaamas kella 8--24. Ülejäänud kohtades teostab järelevalveametnik toidukaupade, lisandite, taimede ja taimsete saaduste järelevalvet ööpäev läbi.

Ühtlasi tunnistatakse kehtetuks 1992. aasta 19. oktoobri Vabariigi Valitsuse määrus «Riigi taimekarantiini inspektsiooni piirikontrolli kehtestamise kohta Eesti Vabariigi territooriumil.» ÄP

Hetkel kuum