5. november 1996 kell 22:00

Metsaamet sõlmib pika lepingu

Põhimõtteliselt oleme kokku leppinud puidu hinna ja selle sõltuvuse müüdavast kogusest, puidu kogus ise pole veel selge, lausus Varblane. Tema sõnul selgitab praegu metsaamet, kui suure haavakoguse raiumine riigimetsast on selle aasta jooksul reaalne.

See leping on metsaameti ümberkorraldamise järel loodava riigimetsade majandamise organisatsiooni turundusgrupile esimene proovikivi, lausus Varblane.

«Meie plaan on Eestist koguda 100 000 tihumeetrit haava paberipuud aastas,» lausus ASi Metsind tegevdirektor Antti Maaranta. Lisaks lepingule metsaametiga sõlmib Metsind lepingud ka erametsaomanikega, ütles projektijuht Enn Sapp.

Ants Varblane väitis, et riigimetsast võib raiuda ainult poole soomlaste soovitud puidukogusest. Haavapuu müümine on olnud seni võimatu, lisas ta.

Kui nõudlus haavapuidu järele suureneb, peaks ka puidu hind tõusma, leidis ASi Kohila Paberivabrik juhatuse esimees Andrus Pavelson. Pool aastat tagasi oli haava paberipuu tihumeetri hind Pavelsoni sõnul ligi 160 kr.

ASi Metsind juhtide kinnitusel on nende kokkuostuhind Tallinnas 250 krooni tihumeeter.

Hetkel kuum