• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsaamet sõlmib pika lepingu

  Põhimõtteliselt oleme kokku leppinud puidu hinna ja selle sõltuvuse müüdavast kogusest, puidu kogus ise pole veel selge, lausus Varblane. Tema sõnul selgitab praegu metsaamet, kui suure haavakoguse raiumine riigimetsast on selle aasta jooksul reaalne.
  See leping on metsaameti ümberkorraldamise järel loodava riigimetsade majandamise organisatsiooni turundusgrupile esimene proovikivi, lausus Varblane.
  «Meie plaan on Eestist koguda 100 000 tihumeetrit haava paberipuud aastas,» lausus ASi Metsind tegevdirektor Antti Maaranta. Lisaks lepingule metsaametiga sõlmib Metsind lepingud ka erametsaomanikega, ütles projektijuht Enn Sapp.
  Ants Varblane väitis, et riigimetsast võib raiuda ainult poole soomlaste soovitud puidukogusest. Haavapuu müümine on olnud seni võimatu, lisas ta.
  Kui nõudlus haavapuidu järele suureneb, peaks ka puidu hind tõusma, leidis ASi Kohila Paberivabrik juhatuse esimees Andrus Pavelson. Pool aastat tagasi oli haava paberipuu tihumeetri hind Pavelsoni sõnul ligi 160 kr.
  ASi Metsind juhtide kinnitusel on nende kokkuostuhind Tallinnas 250 krooni tihumeeter.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.