6. november 1996 kell 22:00

Kunst juhi kabinetis loob firma imagot

Firmajuht peab arvestama, et kabinetti esmakordselt sisseastunud otsivad sealt vastuseid küsimustele nii juhi kui firma kohta. Esmapilk haarab üldist ilmet, mille loomisel mängivad oma osa kabinetti valitud kunstiteosed. Tühi sein ei ole kompromiss, pigem tekitab kõledust, Kunstiteosed muudavad selle hubasemaks.

- Kui teil on vähegi võimalik osaleda oma kabineti sisustamisel, muretsega sinna kunstiteosed ja tehke seda läbimõeldult. Kui te olete galeriis märganud mõnd pilti, mõelge, kuidas see võiks kabinetis teid iseloomustada või kuidas see mõjutab kabineti üldilmet. Kunsti ostmisel on raske teha ettekirjutusi, kuna see on seotud isiku subjektiivse lähenemisega kunstnikule, stiilile, teemale. Kabineti sisustamisel on nendest kriteeriumidest vähe. Kabinet kui tööruum piirab subjektiivseid valikuvabadusi.

- Konservatiivse pilguga vaadates ei peaks juhi kabineti seinal rippuv pilt olema liiga pealetükkiv ja pretensioonikas. Ta ei tohiks kogu sisseastuja tähelepanu endale tõmmata, peaks sobima interjööriga, täiendama nii firma kui ka juhi imagot ja olema heatasemeline ning professionaalne.

- Temaatiline sobivus ei tähenda, et peaksite otsima teost, mis kajastaks teie firma tegevust, vaid mis oleks üldiselt temaatikalt kabinetti sobiv. Kabinetis ei ole kohustuslik eelistada aktile loodusmaastikku.

Hetkel kuum